Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Sözcüsü Böke’den Lgbti Yürüyüşüne Destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin yapacağı onur yürüyüşüne karşı bir mafya grubu çıkmış bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor....

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin yapacağı onur yürüyüşüne karşı bir mafya grubu çıkmış bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Farklılıklarımızın savunulmasının yükümlülüğü devlet kurumlarındadır" dedi.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nın gündemini Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Bir programda "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" sözleriyle tepki toplayan Prof. Dr. Mustafa Aşkar ile ilgili değerlendirmede bulunan Böke, “Bu hafta maalesef çürütülmüş kurumlardan birinde hepimizi rencide eden bir akademisyene yakışmayacak sözler kullanıldı. Bu sözlerle ilgili çeşitli kınamalar yapıldı. Hatırlatmak istiyoruz, bu çürümüşlüğe engel olunacaksa eğer o zaman kınamak yetmez, bu tip yapılan yanlışlar mutlaka cezalandırılmalı. Akademisyenler kendi görüşleriyle barış için haykırırken bu barış sesini ezenler, aynı zamanda vatandaşa hakaret eden akademisyenleri cezasız bırakan bir düzenin inşasını devam ettiriyorlar. Bizler sadece özür dilenen, kınanan değil, yapılan yanlışlara ceza verilen ve bu yanlışların hak ve hukuk çerçevesinde işlediği bir devlet düzeni istiyoruz” diye konuştu.
“BİR MAFYA GRUBU ÇIKMIŞ BU YÜRÜYÜŞE ENGEL OLACAĞINI AÇIKÇA İFADE EDİYOR”
Böke, şunları kaydetti:
“Bu çürümüşlük kendini sokaklarda mafyaya teslim etmiş bir Türkiye yaratıyor. Bu çürümüşlük Türkiye’nin her yerinde çakalların dolaşmasına yol açıyor. Geçtiğimiz hafta bu mafyavari tavırlar camilere kadar girdi ve bir şehit cenazesinde Sayın Genel Başkanımızın önüne bir mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosundan sonra iktidarda olanlar bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler. İşte bu mafyavari tavırları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari ve mafyavari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz. Bu tavırlar farklı olmayacaksınız aynı olacaksınız diyen iktidar yaklaşımını dayatıyorlar. Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin yapacağı onur yürüyüşüne karşı bir mafya grubu çıkmış bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Buradan Türkiye’nin hukuk kurumlarına sesleniyoruz, bizler aynı değil farklı olacağız. Farklılıklarımızın savunulmasının yükümlülüğü devlet kurumlarındadır. Bu sorumluğu göstereceklerini diliyoruz. Ancak gösterip göstermeyecekleriyle ilgili takipte olacağımızı da açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız. Farklılıklarımızla birlikte barış içinde yaşayacağız. Bu düzeni sağlayacak devlet kurumlarının inşası içinde biz CHP olarak zaten 93 yıldır gösterdiğimiz sorumluluğu göstermeye devam edeceğiz. Tek bir yurttaşımızın farklılığından dolayı hakarete uğramasına, haklarında nefret söylemine maruz bırakılmasına, bu sebeple tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız.”
Türkiye’nin gündeminin çok hızlı geliştiğini söyleyen Böke, “İstanbul’daki operasyonda bir polisimizin şehit olduğu haberini aldık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’yi cenazeler ve cezaevlerinin arasına hapsetmiş olan iktidarın ortaya koyduğu bu acı tablo, ortaya çıkan bu karanlığa ‘hayır’ diye sesini yükseltmiş olan gençlerimiz var. Gençlerimiz bize şunu söylüyorlar; ‘Biz aydınlık bir yarın istiyoruz. Bu aydınlık yarını inşa edebileceğimiz bir eğitimden geçmek istiyoruz. Biz çağdaş gerçeğe dayanan laik bir eğitim sisteminin bireyleri olmak istiyoruz. Çünkü biz yarının dünyasının bir parçası olmak istiyoruz’ diyorlar. Gençlerimizin anne ve babaları da böyle aydınlık bir yarın bırakmak istiyorlar. Bugün Meclis’te tartışılıyor olan eğitim yasası, bu aydınlıkların karşısına karanlık duvarlar örmek isteyen yasalardan bir tanesi daha. Sevgili gençler sizlerin istediği aydınlık, bizim de isteğimiz aydınlık” ifadelerini kullandı.
“BU TEMİZLİK PARALEL BAHANESİYLE SARAYA YANDAŞ BİR YARGI İNŞASI SÜRECİDİR”
Yargı paketiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Böke, “Kendi geleceklerinden korkan bir iktidar var. Suçlu olduğunu bilen bir saray var. El ele verip paralel dedikleriyle yıllarca Türkiye’de her şeyi alaşağı etmiş olanlar şimdi adına paralel mücadelesi diyerek bir dizi temizlik yapıyorlar. Unutmayalım bu temizlik bir paralel temizliği değildir, bu temizlik paralel bahanesiyle saraya yandaş bir yargı inşası sürecidir. Suçları o kadar çok, korkuları o kadar büyük ki 6 yıldır sürekli yargıyı düzenlemekle meşguller. Bir türlü içleri rahat etmiyor. Biz bu korku paketine karşı sonuna kadar direneceğiz. Yargının hiç kimsenin vesayeti altına girmesine izin vermeyeceğiz. Mahkemeleri yandaşlaştırarak ebediyen adaletten kaçabileceğini düşünenler çok yanılıyorlar. Bir gün bu devran dönecek. Sizler işlediğiniz bütün suçların hesabını Türkiye Cumhuriyeti yargısı önünde bütün vatandaşlarınıza vereceksiniz” açıklamasında bulundu.
“RUSYA İLE YAŞANAN ÖZÜRLERLE GEÇİŞTİRİLEMEYECEĞİ AŞİKAR OLAN BİR KRİZİN YÖNETİMİ SONUCUNDA TÜRKİYE’DE TURİZM SEKTÖRÜ ÇÖKTÜ”
Açıklanan işsizlik rakamlarıyla ilgili ise Böke, “Türkiye’de iş arayıp bulamayan veya artık iş aramaktan umudunu kaybetmiş toplam 6 milyona yakın insan var. Türkiye’de 6 milyon işsizin sorumlusu AKP’dir. Bu işsizlik sorununun önümüzdeki günlerde büyüyeceği aşikar. Rusya ile yaşanan özürlerle geçiştirilemeyeceği aşikar olan bir krizin yönetimi sonucunda Türkiye’de turizm sektörü çöktü. Bu yıl sadece turizmden 10 milyar dolarlık gelir kaybetmemiz bekleniyor. 10 milyar dolarlık gelir kaybı turizm sektöründe doğrudan çalışan 500 bin kişinin işsiz kalması anlamına gelecek” değerlendirmesinde bulundu.
“BİZLER HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUZ”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Böke, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 11 fezlekenin savcılığa ulaştığı ve sürecin nasıl işlemesini beklediklerinin sorulması üzerine, “MYK’mızda Türkiye’nin gündemiyle ilgili derin meseleler konuşulduğu için bizlerin kendileriyle ilgili ortaya çıkacak mahkeme süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Ancak bizler hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eğer savcılar bu uyduruk fezlekelerden bir hukuki düzen çıkartabileceklerini düşünüyorlarsa o zaman o mahkemelerde gerçek bir demokrasi hikayesini de Sayın Genel Başkanımızdan dinleyeceklerini ifade etmem gerekiyor” yanıtını verdi.
Dokunulmazlıklarla ilgili Fikri Sağlar’ın yasanın iptal edilmesi yönünde imza topladığının hatırlatılması üzerine Böke, “Partimiz dokunulmazlıklarla ilgili pozisyonunu açıkladı. Bu pozisyonda herhangi bir değişiklik yok. Herhangi bir işlem yapmayı gerektirecek bir gelişme yok” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ÖZÜ ATATÜRK”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un yeni Anayasa’da Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece ’kurucu’ sıfatıyla yer alacağı, Atatürk ideolojisine atıfta bulunan maddelerin çıkarılacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Böke, “Türkiye Cumhuriyeti’nin özü Atatürk. Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü yansıtan bir anayasadan Türkiye Cumhuriyeti’nin özü olan Atatürk’ü çıkartmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz” karşılığını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.