Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Sözcüsü Böke: “Türkiye’nin Bir Anayasa Sorunu Yoktur”

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye’nin bir anayasa sorunu yoktur. Biraz önce konuştuğumuz ekonomi, refah, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük sorunu vardır” dedi.CHP Sözcüsü Böke, CHP MYK Toplantısı sonrası basın mensuplarının...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye’nin bir anayasa sorunu yoktur. Biraz önce konuştuğumuz ekonomi, refah, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük sorunu vardır” dedi.
CHP Sözcüsü Böke, CHP MYK Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Böke, “CHP açık yüreklilikle şunu söyledi; ’Türkiye’nin bir anayasa sorunu yoktur.’ Biraz önce konuştuğumuz ekonomi, refah, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük sorunu vardır. Bu sorunların çözümü anayasa değişikliğinden geçmez. Bu sorunların çözümü hukuki düzenlemelerden, reform yapma iradesi gösterecek bir iktidardan geçer. Türkiye’nin gerçek meselelerini unutturmaya çalışan gayret, hep anayasayı tek sorunmuş gibi ortaya koymaktadır. Bunun önemle altının çizilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple de Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılacaksa bile esas meseleleri eş zamanlı yapan, Türkiye’yi darbe hukukundan arındıracak demokrasi paketlerinin de hızla Meclis’e getirilmesi konusunda ısrarcıydık, ısrarcıyız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.
Başbakan’ın sokağa çıkın çağrısına da değinen Böke, “Sokakları güvenli kılma sorumluluğu taşıyan İçişleri Bakanını göreve davet ediyor olmamız bunun ilk adımıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.