Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Sözcüsü Böke: “Meclis Başkanı Acilen İstifa Etmelidir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerinden dolayı acilen istifa etmesi gerektiğini söyledi.Partisinde düzenlediği basın toplantısında CHP Sözcüsü Selin...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerinden dolayı acilen istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Partisinde düzenlediği basın toplantısında CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı laiklikle ilgili sözleri nedeniyle eleştirdi. “Meclis Başkanı İsmail Kahraman açıkça, doğrudan, hiç utanmadan laikliğe, Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşının inanç özgürlüğüne ve Türkiye toplumunu bir arada tutan laiklik zamkına, Cumhuriyete açıktan saldırı yapmıştır” diyen Böke, Kahraman’ın bu sözleri yanlışlıkla söylemediğini savundu. Böke, bu sözlerin TBMM Başkanının, kendisinin üzerine yemin ettiği anayasada, laikliğe karşı, açıkça, bilinçli bir şekilde söylenmiş sözler olduğunu belirterek "14 yıldır fiilen, bizzat kendisinin de dahil olduğu partinin açıkça yürüttüğü politikaların dışa vurumu olarak söylenmiş sözler. AKP’nin her zaman yaptığı gibi iki ileri bir geri siyasetinde bu tartışma bizi yine şaşırtmıyor. O iki ileri bir geri siyaseti zaten Türkiye’de bu tip cüretkar cümlelerin düşünülmeden konuşulmuş gibi sunulmasına imkan veriyor. Bu cümleler düşünülerek kuruldu. Herkesin cephesi belli, AKP’nin siyasi pozisyonu belli, bu cümlelerle demokrasiye nasıl baktıkları belli. Bu sözler özgürlüğümüze, bir arada yaşama kültürümüze AKP’nin nasıl baktığını gösteren sözler. Amaç çok açık” dedi.
TBMM Başkanı Kahraman’ı istifaya davet eden Böke, “AKP, Kahraman’ın bu sözlerini kabul etmiyorsa Meclis Başkanı Kahraman’ı bizimle beraber istifaya davet etmelidir. Meclis Başkanı acilen istifa etmelidir. Türkiye’de laikliğin vazgeçilmez bir unsur olduğunu savunan herkes bu istifa çağrısına ortak olmalı. Biz açıkça söylüyoruz, İsmail Kahraman Meclis başkanlığından derhal gitmelidir. Türkiye bu zihniyet nedeniyle IŞİD’in yaşam alanı bulduğu bir ülke. Türkiye, emniyet ve istihbarat olmasına rağmen Ankara’da bir araya gelen vatandaşlarını koruyamayacak bir hükümet ile baş başa” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.