Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP PM Üyesi Kaleli, aday adaylığından çekildi

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 7 Haziran seçimleri için yaptığı aday adaylığı müracaatını geri çektiğini duyurdu. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 'Varoluş ve Sorumluluk' başlıklı bir yazı kaleme...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 7 Haziran seçimleri için yaptığı aday adaylığı müracaatını geri çektiğini duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 'Varoluş ve Sorumluluk' başlıklı bir yazı kaleme alan Kaleli, "Umuduna sahip çıkan yenilenir, hep yürüyecek yolu, söyleyecek sözü olur. Alışılagelmişin dışına çıkmayı başarabildiğimizde, açılmış nefesimizle her şeye yeniden başlayabiliriz, kimsenin bizi yok etmesine izin vermeyiz. Her seçim kendimize aittir ve çözümünü kendisi üretir. Kaçmak, gitmek, vazgeçmek, terk etmek her zaman olumsuz değer atfettiğimiz bir gerçekliktir. Oysa talebi duyumsamak, yer değiştirmek olarak da algılayabileceğimiz kaçış; olgunlaşma, özgürleşme, yıpratılmaya karşı farklılaşma, deneyimleme, sahicileşme, gerçekle yüzleşme, keşfetme, ön açmak, sabır içeren olumlu bir süreçtir." dedi.

Partisinin Bursa’daki danışma kurulu toplantısında söylenenleri, ön seçim taleplerini PM toplantısında dile getirdiğine dikkat çeken Kaleli, sitemkar konuştu. Kaleli, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Mevcut MYK kararına rağmen PM’den ön seçim kararı çıktı. Zaten aday olmayacak, başka ilden olacak iddialarının yanı sıra, kontenjan spekülasyonları rahatsız edici boyuta ulaştı. Aday adayı oldum. Gelinen süreçte tecrübeli arkadaşlarımız ise aday adayı olmadı. Başvuranlar arasında kadınların ve gençlerin az olması düşündürücüdür. Baştan beri kadınlar ve gençler diyen biri olarak, kadınlar ve gençlerle değişim için partim adına sorumluluk duygum gereği aday adaylığımı geri çekiyor, hakkımı helal ediyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma partiyi ve birbirini yıpratmadan başarılar diliyor, demokratik nezaket içerisindeki yarışlarını destekliyorum. Bu aşamadan sonra speküle edilen, olası tüm gelişmelere karşı kendimi bağlayıcı olmak üzere aday adaylığından çekilme kararı aldım. Üzerimden yapılan tüm yorumlara, partimi önceleyerek kendimi kapatıyorum."

Kaleli, yazının son bölümünde ise Murathan Munga'nın şu dörtlüğünü paylaştı:
Kimdi giden, kimdi kalan?
Aslında giden değil,
Kalandır terk eden,
Giden de bu yüzden gitmiştir zaten!
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.