Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP o ilçede seçimin tekrarını istedi!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kağıthane ilçesindeki sandıklarda tespit edilen sahtecilikler noktasında Kağıthane İlçe Seçim Kurulunun sahteciliğin kesin olduğunu ve bilinçli olarak yapıldığı kararına vardığını açıkladı. İlçe Seçim Kurulunun sorumluların bulunması üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağı bilgisini de paylaşan Salıcı; “Seçimde sahtecilik seçimlerin yenilenmesini gerektirir, bu yöndeki başvurumuzu yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP o ilçede seçimin tekrarını istedi!

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Kağıthane ilçesi için yapılan itirazlar sonucunda Kağıthane İlçe Seçim Kurulunun verdiği, “Birleştirme tutanaklarında bilinçli olarak tahrifat ve sahtecilik yapılmıştır” şeklindeki kararını açıkladı.

 

İstanbul’un tüm ilçelerinde olduğu gibi Kağıthane ilçesinde de tespit edilen hileli tutanaklara dair itirazda bulunduklarını belirten Salıcı; “Kağıthane İlçe Seçim Kurulu itirazlarımızı kabul ederek, birleştirme tutanaklarında yapılan tahrifat ve sahteciliği kabul etmiş ve sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulunulmasını karara bağlamıştır” dedi.

 

 

Salıcı yapılan işlemlerin hata olmadığını, tutanaklarda bilinçli şekilde tahrifat yapıldığını da kaydetti. Sonuçlarıyla oynanmış sandıkların bazılarından örnekler veren Salıcı; 2208 numaralı sandıkta AK Parti’nin 88 olan oyunun başına 1 eklenerek 188’e çıkarıldığını, 2260 numaralı sandıkta CHP oylarının 54’e indirildiğini, 1381 numaralı sandıkta 154 olan CHP oylarının 54’e düşürülürken, AK Parti’nin 85 olan oyunun da 185’e çıkarıldığını ve bunun gibi onlarca örnek olduğunu belirtti.

 

İtirazlar sonucunda Sadece Kağıthane ilçesinde  CHP’nin oylarında 2950 oy artış olduğunu, AK Parti oylarında ise 3200 oy düşüş yaşandığını belirten Salıcı; “Bu sadece bir ilçede ve tespit edebildiğimiz hilelerdir. Türkiye’de 39 ilçe var ve hemen hepsinde bu sandık hilelerine başvuruldu. Biz sandıkların sayımı noktasında tedbirlerimizi aldık. Sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız görevlerini yaptılar, ancak AKP ikinci aşama olan tutanakların birleştirilmesi noktasında hileye başvurdu” diye konuştu.

 

“Kağıthane’de seçimlerin yeniden yapılmasını talep edeceğiz”

 

İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sandık hilelerinin YSK tarafından da kabul edilmesinin önemli olduğunu ve Kağıthane’de seçimlerin yeniden yapılması gerektiğini ve bu yönde talepte bulunulacağını da söyledi.

 

Salıcı, Kağıthane İlçe Seçim Kurulunun metninin son paragrafı da basın mensuplarıyla paylaştı. AK Parti’li üyenin de imzasının bulunduğu metinde şu ifadeler yer alıyor:

 

“Yapılan hataların kullandığımız SEÇSİS programındaki SCM-017-01 günleme menüsünde düzeltme yapılmasına,

 

Yapılan düzeltme işlemleriyle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu başkanlığına ve İstanbul İl Seçim Kurulu başkanlığına bildirilmesine,

 

Her iki seçim kurulunu ilgilendiren hatalar sebebiyle her iki kurulun da alınan kararları imza altına almasına,

 

36 sandıkta yapılan hataların kalemle yapıldığı, hem yazı ile düzeltmeler yapıldığı ve belli bir partiden diğer bir partiye aktarmalar yapıldığı, sahte işlemlerin kim ve kimler tarafından yapıldığı tespiti için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,

 

Kararın ilgisi itibari ile Kağıthane CHP ilçe başkanlığına, AKP Kağıthane ilçe başkanlığına tebliğ edilmesine;

 

Tebliğden itibaren 03.04.2014 Perşembe günü saat 17:00’a kadar İstanbul İl Seçim Kuruluna itiraz etmelerine 02.04.2014 tarihinde oy birliği ile KARAR verildi.”

Bazı sandıklarda AK Parti’nin oyu geçerli oy sayısından fazla!

 

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk ise bazı sandıklarda AKP’nin oy sayısının sandıkta kullanılan oy sayısının üstünde çıkmış olduğunu belirterek, bunun nedeninin acele şekilde ayak üstü yapılan tahrifatlarda hesaplamanın iyi yapılamaması olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.