Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Muğla'da seçim bilgilendirme toplantısı düzenledi

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, seçim süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki bir restoranda düzenlenen basın...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Muğla'da seçim bilgilendirme toplantısı düzenledi
CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, seçim süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki bir restoranda düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer partililer katıldı.

İl Başkanı Alban, yaptığı konuşmada AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümeti kurmayı başaramadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, anayasal hakkını kullanarak ikinci en çok oy alan CHP'ye hükümet kurma yetkisi vermediğini dile getirdi. Erdoğan'ın ülkeyi erken seçime götürdüğünü anlatan Alban, "Biz bu seçimde yarım kalan işimizi tamamlayacağız ve Muğla'dan dört milletvekili çıkaracağız. Sayın Davutoğlu talimatla değil Anayasa'yla, Parlamento'yla yöneten bir başbakan olmalıydı. Olağanüstü zor bir süreçteyiz, 50 günde 65 şehit verdik." dedi. MHP'nin tutumunu da eleştiren Alban, "MHP de bu süreçte, 'Onunla hükümet kurmam, bununla hükümet kurmam' diyerek süreci daha da zora soktu. MHP, hangi partiyle hükümet kuracaksa seçimden önce söylesin, halkımız da oyunu ona göre versin. Bilindiği gibi, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda', AK Parti'nin şarkısıydı. Gerçekten Habur'dan teröristleri karşılayarak, beraber bu yollarda yürüdüler ve şehit analarının gözyaşlarıyla ıslandılar. Biz CHP olarak postalları giydik, kolları sıvadık. 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AKP, 1 Kasım 2015'te geldiği gibi gidecektir." diye konuştu.

Milletvekili Üstündağ ise kendilerine gerçek bir koalisyon teklifi yapılmadığını, sadece CHP heyetinin fikirlerinin dinlendiğini aktardı. Üstündağ, "Bize, 'Seçim hükümeti kuralım' ya da, 'Azınlık hükümeti kuralım' denilmedi. Erken seçim, zaman ve para kaybıdır. Hükümeti kurma görevini CHP'ye vermeden ülkeyi erken seçime götürerek Cumhurbaşkanı, anayasal suç işlemektedir. Hukukdışı bir darbeyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Türkmen de Türkiye'nin yeni bir seçime değil, ekonomisinin düzelmesine ihtiyacı olduğunu söyledi. Hükümetin kurulamamasının suçlusunun başta AK Parti olduğunu iddia ederek, "32 gün boyunca hükümeti neden kuramadınız sorusunu bize değil, AKP'ye sorun. Cevabı AKP'dir. Biz koalisyon için her türlü özveride bulunduk. Şu kadar, 'Bakanlık istiyoruz', 'O partiyle olur, bununla olmaz' demedik. İlkelerimizi hayata geçirebileceğimiz bir hükümetin kurulmasını istedik. Koalisyonu kurmayı başaramayan partileri halk mutlaka cezalandıracaktır. Biz masadan kalkan olmadık. 21. yüzyılın Evliya Çelebi'leri gibi tüm ülkeyi geziyoruz ve bunu halkımıza anlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Milletvekili Şeker ise seçim güvenliğinin sağlanamayacağını öne sürerek, "PKK'nın elinde çok ciddi silahlar var. MİT TIR'larındaki yakalanan o silahların bir kısmı IŞİD'e, bir kısmı da PKK'ya gitti. Hatırlayınız, Oslo görüşmelerinde, 'PKK, pek çok büyük ili bombayla doldurdu.' dediler. Siz şimdi böyle bir süreçte yapılacak olan seçimin güvenliğini nasıl sağlayacaksınız? Kim koruyacak sandıkları?" dedi.

Başkan Gürün de iki yılda dört seçime girileceğini anlatarak, "Halkımız bunu haketmiyor. Halk, 'Kol kola girin, hükümeti kurun, kavga etmeyin, sorunlarımıza çözüm üretin' mesajı verdi. Bizim umutsuz olmaya hakkımız yok. Karamsar söylemlerde bulunmayalım. Devleti yönetecek mekanizma, doğru bir şekilde kurulmalı. Ben umutsuz değilim, umutsuz olmaya hakkımız yok." diye konuştu.

Ardından gazetecilerin soruları cevaplandı. Bir gazetecinin, "CHP, milletvekili adaylarını nasıl belirleyecek?" sorusu üzerine İl Başkanı Alban, "Ön seçimle belirlenen adaylarla yeniden devam edilecektir. Diğer illerde ise karar genel merkezimizindir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.