Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, Milli Eğitim Bakanı hakkında Meclis soruşturması istedi

CHP, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında Meclis soruşturması açılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına önerge verdi. Bakan Avcı'nın Milli Eğitim'i içine düşürdüğü durum sebebiyle hesap vermesini istedi.Meclis'te...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında Meclis soruşturması açılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına önerge verdi. Bakan Avcı'nın Milli Eğitim'i içine düşürdüğü durum sebebiyle hesap vermesini istedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 2013 yılında yapılan seviye tespit sınavının iptaline yönelik mahkeme kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında Meclis soruşturması açılması için önergelerini TBMM Başkanlığı'na verdiklerini açıkladı.

Öğretmenler Günü'nün kutlanılacak bir tarafı kalmadığını dile getiren Gök, milli eğitimin ve öğretmenlerin içinde bulunduğu durumun hazin ve ibret verici olduğuna dikkat çekti. Gök, "Milli Eğitim Bakanlığı sahipsizdir. Bakanlığı TÜRGEV ve Bilal Erdoğan yönetmektedir. Bilal Erdoğan'ın verdiği demeçlerle bakanlık kendisine hedef biçmekte, Bakanlık ise bu hedefleri yakalamak için dinsel gerici politikalar izlemektedir." ifadelerini kullandı.

2013 yılında yapılan seviye tespit sınavının iptali yönünde mahkeme kararı olmasına karşın Bakanlığın bu kararlara uymadığını dile getiren Gök, Bakan Avcı'nın görevini yapmadığını savundu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Gök, Meclis'e sevk edilen güvenlik paketiyle ilgili bir soruya "Artık AKP örtülü faşizmden açık faşizme geçmek istiyor. Türkiye'de kişi hak ve özgürlükleri ortadan kaldırılıyor. AKP'nin bürokratları, valisi, polisi yargının yerine geçiyor. Böyle bir düzenin hukuk düzeni ve Anayasa ile bağdaşması mümkün değil. Herkesi bu düzenlemelere etkin şekilde karşı durmaya davet ediyorum. Demokratik hak ve özgürlükler geriye götürülmek isteniyor. AKP'nin kurmak istediği polis devletine izin vermeyiz." dedi.

Meclis'te ortak şarj makineleri içinde solucan olduğu, telefon bilgi ve konuşmalarının Meclis'teki serverde depolandığı iddialarının hatırlatılması üzerine Gök, iddiaların yeni olmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok önemli değerlendirmelerde bulunduğunu, ancak iktidarın bunları ciddiye alacak sorumlulukta olmadığını vurguladı.

"Geçmişte Erdoğan, 'sizin nefes alışınızı bile dinliyoruz' demişti. Bu itirafın gereği yapılmalı." diyen Gök, şöyle devam etti: "Nefesimizi dinleyip ne yapacaksınız? Milletvekillerinin dinlenmesi, takibi söz konusu. Bunun gereğini yapması gereken başta Başbakan olmak üzere iktidardır. Getirilen paketle artık muhalefetin sesinin iyice kısalacağı, baskı altına alınacağı döneme geliniyor. İktidarın gizli yaptığı işleri açık hale getiriyor. Bu tasarı AKP'nin örtülü faşizmden açık faşizme geçtiğinin belgesidir."

Meclis'teki ortak şarjı bir kaç defa kendisinin de kullandığını anlatan Gök, herkesin fişlendiği ortam oluşturulduğunu, iktidarın girişimlerinden rahatsız olduğunu ve nerede ne olacağını bilmediklerini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini ikna edecek şekilde iddiaları cevaplaması gerektiğini dile getiren Gök, herkesin dikkatli olması gereken süreç yaşandığını, iddiayı önemsediklerini ve kendi teknik araştırmalarını yapacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretiyle ilgili ise Gök, bir açılımda bulunduğuna tanık olmadığını ifade etti. Alevilerin ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Gök, "Duyguların okşanmasıyla ilgili tablo değil, gerçek talepler ortadayken ve bunlar reddedilmişken Başbakan'ın söylediklerinin hiçbir inandırıcılığı olmamıştır. Alevi dünyasının beklediğinden çok uzak." şeklinde konuştu.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın saati için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ceza kesilmesine yönelik bir soruyu da Gök, "Konu artık hukuken tescillenmiştir. Soruşturma Komisyonu, vakit geçirmeden gereğini yapmalı ve Yüce Divan yolunu açmalı." diye cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.