Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP milletvekilleri Bitlis’te

BİTLİS (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis’e geldi.Kentteki bir düğün salonunda CHP Bitlis...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP milletvekilleri Bitlis’te
BİTLİS (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis’e geldi.
Kentteki bir düğün salonunda CHP Bitlis İl Başkanlığının düzenlediği toplantıda konuşan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de birçok ilde milletvekili çıkaramadığını, ama bu illerde her zaman olduklarını söyledi. Milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin bu illerde sürekli görev yaptığını ifade eden Dudu, "Halka dokunuyorlar, halkın sorunlarını dinliyorlar. Parlamento ve Türkiye gündemine taşıyorlar. Edirne Milletvekili Erdin Bircan Bitlis sorumlumuz. Sürekli Bitlis halkıyla ilgileniyor. Bugün bir heyet olarak geldik. Bu farklı bir görevlendirme. Amacımız, yerel sorunları tespit etmek ve bunların çözümüne katkı sunmaktır. Bir diğeri ise Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu hem yerinde görmek hem bildiklerimizi yerel halka anlatmaktır. Bu amaçla bir alan çalışması için şu anda Bitlis’teyiz" dedi.
Türkiye’nin hem içte hem de dışta çok karanlık bir tabloyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Dudu, “Uzun süredir ekonomiyle ilgili büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntı artık ne yazık ki bir kriz aşamasına doğru hızla yol almaya başladı. 15 Temmuz günü Ankara’daydım. Darbe girişiminden haberdar olduğumuzda bir grup milletvekili arkadaşımızla parlamentoya gittik. O geceyi yaşadık. Çok açık ve net söylüyorum. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’deki demokrasiye kasteden bir harekettir. Bunda hiç kuşku yok. Bu girişimde bulunanlar ve bu kalkışmayı yapan örgüt elbette en ağır cezayı almalıdır" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Merkezi bünyesinde bir komisyon kurulduğunu da söyleyen Dudu, “Türkiye’nin dört bir yanından bu süreç nedeniyle mağduriyete uğradığını iddia eden vatandaşlarımız başvuru yapmaya başladı. 10 binlerce başvuru var. Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması içinde, üye ve onun taraftarında olan herkes hukuk içerisinde cezalandırılmalıdır" diye konuştu.
Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın da birer selamlama konuşması yapmasının ardından toplantıya katılan vatandaşların sorunları dinlendi.
Programın ardından CHP heyeti, Bitlis esnafını ziyaret etti.
(VO-MSA-HA-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.