Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Havutça: Soma yaralıları yardım alamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Soma faciasından yaralı kurtulanların kaymakamlıklara başvurdukları halde hiçbir yardım alamadıklarını söyledi. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Havutça: Soma yaralıları yardım alamıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Soma faciasından yaralı kurtulanların kaymakamlıklara başvurdukları halde hiçbir yardım alamadıklarını söyledi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında Balıkesir merkez İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Susurluk ve Bigadiç ilçelerinde ikamet eden maden işçilerinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Madende yaşanan faciadan yaralı olarak kurtulan işçilerin olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Namık Havutça, "Soma faciasında yaralı olarak kurtulan yurttaşlarımız kaymakamlıklara başvurmuşlar. Ayni ve nakdi yardım alamadıklarını söylüyorlar. Bu yurttaşlarımız hem madenden yaralı çıkmışlar hem de Meclis’te bir sürü atıp tutmalara rağmen karınlarını doyuracak bir tek yardım alamamışlar. Bir haftadır, on gündür Soma konuşuyoruz burada hükümet yetkililerine sesleniyorum. Savaştepe Karacalar köyündeki yurttaşımız yardım alamazsa karnını nasıl doyuracak?" dedi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.