Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Eren Erdem, uçaktan indirildiğini iddia etti

Ailesini görmek için Berlin’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen CHP Milletvekili Eren Erdem, savcılık kararıyla uçaktan indirildiğini iddia etti.Ailesini görmek için Berlin’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen CHP Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ailesini görmek için Berlin’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen CHP Milletvekili Eren Erdem, savcılık kararıyla uçaktan indirildiğini iddia etti.
Ailesini görmek için Berlin’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen CHP Milletvekili Eren Erdem, savcılık kararıyla uçaktan indirildiğini iddia etti. Yurt dışına çıkma yasağı olmamasına rağmen uçağa bindiği sırada polisler tarafından indirildiğini ve kendisine yazılı bir tebliğ yapılmadığını iddia eden Eren Erdem, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı.
Atatürk Havalimanı’nın VIP salonunda basın açıklaması yapan Erdem, "Uzun bir süredir özellikle ölüm tehditleri nedeniyle, can güvenliği nedeniyle ailem yurt dışında hayatını sürdürüyor. Ben de ailemle bayram geçirmek için 4 günlük bir Berlin ziyareti planladım. Fakat uçağa bindiğimde, çantamı her şeyimi uçağa yerleştirdikten sonra polis memuru arkadaşlar uçağa gelip beni uçaktan inmeye davet ettiler. Sebebini sorduğumda ’savcının talimatı böyle’ dediler. Yurt dışına çıkış yasağım olmadığı halde TCK 299 kapsamında Cumhurbaşkanı’na hakaret ile ilgili bir dava nedeniyle uçağa binmem engellendi. Şu anda da burada bekletiliyorum. Savcıdan kağıt gelmesi yönünde bir bekletme söz konusu. Dolayısıyla böyle garip ve ucube bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü birinin uçuşunun engellenmesi için tek yol onun yurt dışına çıkış yasağı olmasıdır. Yurt dışına çıkış yasağı olmayan birinin yurt dışı seyahatinin engellenmesi, üstelik uçaktan indirilerek alıkonulması kabul edilebilir bir durum değildir. Şu anda burada bekletiliyoruz. Uçağımız da kaçmış oldu. Yurt dışına çıkışımız da böylece engellenmiş oldu" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.