Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Çıray elektrik kesintisini Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün yaklaşık 30 ilde elektriğin aynı anda kesilmesiyle ilgili olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevpalaması talebiyle bir soru önergesi verdi. Çıray, “Kimse neden kesildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Çıray elektrik kesintisini Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün yaklaşık 30 ilde elektriğin aynı anda kesilmesiyle ilgili olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevpalaması talebiyle bir soru önergesi verdi. Çıray, “Kimse neden kesildiğini bilmiyor. Milletimizi rahatlatacak teknik bir açıklama yapılmıyor. Vatandaşımız, başta ulaşım olmak üzere mahsur kalmış durumda. Başbakan ise, ‘Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz.’ derken halkı korku ve panik duygusuna sevk etmektedir. Bu kadar büyük bir kesinti, psikolojik travma da yaratır.” diye konuştu.

CHP Milletvekili ve PM Üyesi Çıray, önergesinde şu soruları yöneltti: “Türkiye elektrik üretiminin kaçta kaçını doğalgaz çevrim santralleri üretmektedir? Türkiye, doğalgazı hangi ülkelerden, yüzde kaç oranında almaktadır? Türkiye’nin komşularıyla siyasi ilişkileri, enerji güvenliğini nasıl etkilemektedir? Seçim süreci nedeniyle özel sektörün, maliyetlerinin altında elektrik satmaya zorlanmasının ve Türkiye’nin bazı bölgelerindeki yurttaşlardan elektrik ücreti tahsilatlarının yapılamamasının da kesintiye etkisi olmuş mudur? Sağlık kuruluşlarında tedbir aldınız mı? Elektrik kesintilerinin sonucu olarak ortaya çıkacak güvenlik sorunu konusunda tedbirler aldınız mı? 13 yıldır Türkiye’yi yönetiyorsunuz, geldiğiniz nokta bir enerji krizi yaratmaktan ibaret midir? Türkiye, Avrupa Birliği enterkonnekte sisteminden çıkarıldı mı?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.