Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Meclis'ten İç Güvenlik Yasası’nı AYM’ye götürecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tepkilere rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen iç güvenlik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. Veli Ağbaba, Malatya'daki Basak Köyü Sosyo-Kültürel Dayanışma...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tepkilere rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen iç güvenlik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

Veli Ağbaba, Malatya'daki Basak Köyü Sosyo-Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, birçok kesimin tepkisini çekmesine karşın Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen iç güvenlik paketini eleştirdi. Paketin içeriğinde özgürlükleri kısıtlayan maddeler olduğuna işaret eden Ağbaba, şöyle devam etti: “Faşizmin resmileşmesi ve kanunlaşması demektir. Maalesef milletin oyu ile seçilen iktidar milletvekilleri, milletin iradesine darbe yapmıştır. Bu bir darbedir. İnsanların anayasadan doğan haklarını kullanırken, düşüncelerini ifade etmeleri suç sayılmaya başlamıştır. 12 Eylül'den daha beter bir dönem yaşamaktayız. 12 Eylül'de bile Kenan Evren bunları aklına getirememişti. Bu tamamen 7 Haziran seçimlerinin sonrasına hazırlık, 7 Haziran seçimlerinden korkuyorlar. Bu faşizmin kanunlaşmış halidir. Eğer Kenan Evren yatağından meclisi izliyorsa, 'Recep Tayyip Erdoğan seninle gurur duyuyorum, benim düşünemediklerimi sen düşündün' diyordur. Artık hiç kimse sokakta özgürce düşüncesini açıklayamayacak. AK Parti ve Cumhurbaşkanı ile ilgili söylenen her şey cezalandırılacak."

“ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ”

İç Güvenlik Yasası’nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyleyen Ağbaba, “Buna karşı sokakta muhalefeti örgütleyeceğiz. İç Güvenlik Yasası'nı, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. İç Güvenlik Yasası'nı tanımayacağız. Sokaktaki insanlarla beraber İç Güvenlik Yasası'nı 8 Haziran'da tekrar meclise getirip, bunu değiştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunu ortadan kaldıracağız" dedi.

Ağbaba, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya da değinerek şunları söyledi: "İkisi de birbirleri hakkında söylediklerinde haklı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 'Ankara'yı parsel parsel sattı' diyor. Bu bilinen bir gerçek. Melih Gökçek'in Bülent Arınç hakkında söyledikleri de doğru. Bunlar şimdi paralelden birbirlerine giriyorlar. İkisi de pisliğin içerisine batmışlar. Birisi rant pisliğine, diğeri de siyasetin çamuruna batmış. Eğer Bülent Arınç 8 Haziran’a kadar açıklamazsa biz bunları açıklayacağız. Milletvekili maaşı ile zenginleşenlere bir bakın ben dahil kim milletvekili maaşı ile zenginleşiyorsa hırsızlık yapıyordur. Milletvekili maaşı zenginleşenlere bir bakın Melih Gökçek’in Bülent Arınç’ın ne demek istediklerini anlarsınız. Eğer Bülent Arınç dürüst bir insansa 8 Haziran’a kadar bunları açıklasın” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.