Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Malatya İl Teşkilatı referandum çalışmalarının startını verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıyla referandum çalışmalarının startı verildi. Toplantıda ayrıca 24 Ocak 1993’te bir suikast sonucu ölen gazeteci Uğur Mumcu da ölümünün 24. yıl dönümünde anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıyla referandum çalışmalarının startı verildi. Toplantıda ayrıca 24 Ocak 1993’te bir suikast sonucu ölen gazeteci Uğur Mumcu da ölümünün 24. yıl dönümünde anıldı.

Battalgazi Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hem 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak hem de referandum sürecinin startını vermek için böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydetti. Suikast sonucu hayatını kaybeden Mumcu’nun cesaretli bir gazeteci olduğunu kaydeden Kiraz, “Uğur Mumcu her zaman kaçakçıların, yobazların ve hırsızların baş düşmanı ve korkulu rüyası oldu. Aynı zamanda hep cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik, sosyal hukuk devletinin ve demokrasinin yanında oldu. Kendisini saygıyla anıyoruz” diye konuştu

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kiraz, “Bu değişikliğe mecliste evet diyenler ve bunu meclise getirenler halkın milletvekili değildi. Genel başkanlarının iki dudağı arasındaki talimatla seçildiler ve sonra genel başkanlarının talimatlarını yerine getirdiler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri halkın temsilcileri olarak anayasa değişikliği çalışmaları sürecinde önemli bir mücadele verdi. Şimdi bu anayasa değişiklik paketi meclisten geçti muhtemelen de bir referandum süreci gerçekleşecek. Şimdi bu referandum süreci için örgütümüz bir bütün olarak start verecek. Bu startlarla birlikte bu anayasa değişiklik paketini bütün Malatya’yı kapı kapı gezerek anlatacağız ve bunu sakıncalarını anlatacağız. Bu mücadele zorlu bir mücadele olacak, CHP olarak tarihsel bir sorumluluk alacağız. Ama bu mücadeleyi tabii ki tek başımıza vermeyeceğiz, bu mücadelede bizimle birlikte birçok insan olacak” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Uğur Mumcu’yu saygıyla anarak, “Uğur Mumcu tabi ki simge bir isimdi. Uğur Mumcu yazdıklarından dolayı bir çete tarafından katledildi. Uğur Mumcu’nu ardından da Türkiye birçok aydın maalesef faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Bunların arkasındaki gerçek kişiler tespit edilemediği için de bu cinayetler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemden farklı olarak yaşadığımız cinayetler artık toplulaştı. Şimdi Türkiye’nin her yanında canlı bombalar patlıyor. Türkiye’nin her yanında siviller ve güvenlik güçleri ismi ve adresleri bilinen insanlar tarafından katlediliyor. Tabii bu bugün bu terör olaylarını yaşıyorsak, bugün Türkiye’de DAEŞ denilen bir örgüt varsa, PKK ‘sı ve TAK’ı varsa hele hele FETÖ’sü varsa bunların kim tarafından beslendiğini ve büyüdüğünü iyi analiz etmeliyiz ve iyi anlamalıyız” dedi.

Konuşmasında hükümetin dış politikasına eleştirilerde bulunan Ağbaba, “2011 yılındaki seçim kampanyasında bir şey ifade etmeye çalıştık. O zaman, Türkiye’nin dış politikasında bir yön değişikliği olduğunu, bu yön değişikliğinin Türkiye’nin çıkarına olmayacağını, hem bölgeye hem de Türkiye’yi ateşe atacağını yüksek sesle söyledik. O dönem geçmişte Esad ile kol kola girenler şimdi Suriye politikasına karışmaya başladılar, Türkiye’nin geçmişte Ortadoğu’da üstlendiği rolü değiştirdiler. Geçmişte Türkiye Ortadoğu’da sorun çözen bir ülkeyken şimdi Ortadoğu’da sorun kaynağı olan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

Konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ağbaba, anayasa değişiklik paketinin meclisten geçtiğini, önümüzdeki dönemde de referandum sürecinin başlayacağını hatırlattı.

Karşı oldukları Başkanlık Sisteminin bazı sakıncaları olduğunu ileri süren Ağbaba, “Bu sistemle birlikte Başkan istediğini atayıp istediğini görevden alabilecek, bu çok sakıncalı bir durum. Bu sistemle birlikte meclisin yetkileri de tamamen elinden alınacak ve meclis içinden bakan çıkmayacak. Bu sistem Amerika’daki başkanlık sistemine benzemiyor. Amerika’da Başkan Büyükelçi’yi bile meclisinin onayıyla atıyor. Ben geçmişte de söyledim, bugün de söylüyorum; biz, 2019 yılında Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da olsa bu sisteme karşıyız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.