Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Şehit Ailesine Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun siyasi partilerin bir araya gelerek çözmesi gereken bir sorun olduğunu belirterek, “Bu sorunu eğer ülkesini seviyorsa siyasiler hiçbir tereddüt yapmadan ortak aklı egemen kılıp toplumsal...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun siyasi partilerin bir araya gelerek çözmesi gereken bir sorun olduğunu belirterek, “Bu sorunu eğer ülkesini seviyorsa siyasiler hiçbir tereddüt yapmadan ortak aklı egemen kılıp toplumsal uzlaşmayla bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Bizim bayrak sorunumuz yok. Vatan sorunumuz yok. Ülke sorunumuz yok. Çözülmesi gereken bir sorun. 30 yıldır çözülmesi gerekiyor. Bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Ortak aklı egemen kılarsak nasıl niye çözülmesin. İrlanda nasıl çözdü. İspanya nasıl çözdü. Biz de çözebiliriz. Bizim aklımız yok mu” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’ın Gürpınar ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymayan kaçakçıların kullandığı aracın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal’ın (27) ailesini ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyarette baba Mustafa Uysal’a başsağlığı dileklerini iletti.
Ziyarette şehit polis memurunun amcasının oğlu Yunus Emre Uysal, Kılıçdaroğlu’na dönerek, “Acımız çok büyük acımızı paylaşıyorsunuz, lütfen bizi de anlayın. Şu acılar bitsin artık. El ele vererek bitirin artık” dedi.
Bunun üzerine ’haklısınız’ diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Haklısınız. Bir siyasi partinin genel başkanı olarak diyorum haklısınız. Kimse bana şunu söyleyemez. Sen elinden geleni yapmadın. Vallahi de, billahi de yaptım. Şehit olanlar bu ülkenin gariban insanı. Yazık günah bu ülkenin insanlarına. Çözülmesi lazım bu sorunun. Türkiye’nin bu sorundan kurtulması lazım” diye konuştu.
Şehit polis memurunun bir başka yakını ise, “Başkanım herkes diyor elimden geleni yapıyoruz. Yapılan nasıl yapılıyor. Herkes yapıyoruz diyor biz anlamıyoruz. Bir son verilsin” diye konuştu.
Şehit yakınının konuşması üzerine Kılıçdaroğlu, “Doğru haklısınız son verilmesi lazım. Bana biri gelip gelir şunu söylerse o zaman haklı olur. Şunu yapacaklardı şuna engel oldunuz derim. Doğru haklısınız derim. Ben kendim 2012 yılında bu sorun ancak şu şekilde çözülür dedim. Yol haritası verdim. Dediler ki siz bilmiyorsunuz biz çözeriz dediler. Size kredi açıyoruz dedik. Sizin kredinize ihtiyacımız yok dediler. Siz çözerseniz gelir tebrik ederiz dediler. Bunu da söyledim. Şimdi ’PKK bizi kandırdı’ diyorlar. Çocuk musunuz PKK sizi kandırıyor. Bu sorun siyasi partilerin çözmesi gereken bir sorun. Eğer ülkesini seviyorsa siyasiler hiçbir tereddüt yapmadan ortak aklı egemen kılıp toplumsal uzlaşmayla bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Bizim bayrak sorunumuz yok. Vatan sorunumuz yok. Ülke sorunumuz yok. Çözülmesi gereken bir sorun. 30 yıldır çözülmesi gerekiyor. Bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Ortak aklı egemen kılarsak nasıl niye çözülmesin. İrlanda nasıl çözdü. İspanya nasıl çözdü. Biz de çözebiliriz. Bizim aklımız yok mu? PKK, PYD’ye destek veriyor. Yani PYD’ye destek verdiği için bunlar silah bırakmazlar. Siz her türlü güvenlik önlemini alırsanız bunu çözersiniz” dedi.
Bu arada, bir vatandaşın "buraya gelmeye utanmıyorsunuz" sözleri üzerine bağıran kişiyi şehit ailesinin yakınları taziye çadırının olduğu yerden uzaklaştırdı. Köy muhtarı da vatandaşlardan şehit evinde siyaset yapılmamasını istedi.
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “İnsanların acısı var biz bunları anlıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlat acısı en ağır acılardan birisi. Allah kimseye vermesin” dedi.
Kılıçdaroğlu, bir süre kaldıktan sonra şehit evinden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.