Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Lideri Kılıçdaroğlu:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Durup dururken Suriye’yi baş düşman ilan ettik faturasını biz çekiyoruz. Türkiye uygar dünyanın bir parçası olmak zorundadır. Biz savaşın bir parçası değiliz” dedi.Türkiye’nin içinde bulunduğu...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Durup dururken Suriye’yi baş düşman ilan ettik faturasını biz çekiyoruz. Türkiye uygar dünyanın bir parçası olmak zorundadır. Biz savaşın bir parçası değiliz” dedi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların ortak sorunlar olduğunu ve çözülmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bugün yaşadığımız sorunlar Türkiye’nin ortak sorunlarıdır ve çözülmesi lazım. Eğer bir siyasal iktidar 14 yılda bu sorunu çözemiyorsa bizi yetkilendir 4 yıl içerisinde çözeriz. Siyasiler sorun çözmek için iktidar isterler. Barış bizim neyimize yetmiyor. Dış politikada ülkelerin çıkarı üzerine inşa edilir. Türkiye’nin çıkarı varsa bu barıştan geçer. Durup durduğumuz yerde Suriye’yi baş düşman ilan ettik. Oraya silah gönderip Müslümanı Müslümana kırdırmak bu olmaz, doğru değil. Faturayı biz çekiyoruz. Ankara’da bombalar patladı. IŞİD belası çıktı karşımıza. Türkiye uygar dünyanın bir parçası olmak zorundadır. Biz savaşın bir parçası değiliz, olmayacağız. Gücümüzü birleştirip bu amaçla hareket etmek zorundayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yerli ve milli polis teşkilatı inşa ediliyor’ sözünü eleştiren Kılıçdaroğlu, “Polis teşkilatı hepimizin güven duyması gereken bir teşkilattır. Polislerimiz bizim çocuklarımız. Polisler 24 saat çalışır, emek harcarlar. Vatandaşın can güvenliğinden sorumlu olan polistir, kanunda öyle. Bu kadar görevi polisimize vermişiz şimdi kalkmışız diyoruz ki bunlar milli değil. O polisler millidir ve başlarımızın üstünde yerleri var” diye konuştu.
Toplantıda sorulan fındık fiyatı ve üreticilerin mağdur olmasına ilişkin soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, “Bir ürün ve siz dünyada en çok üretiyorsanız, o ürünün fiyatını siz belirlersiniz. Ama ne hikmetse fındığın biz değil, başkaları belirliyor. Biz söyledik Karadeniz’de fındık borsası kuracağız, fiyatını da bizim üretimiz belirleyecek. Bizim görevimiz budur. Kendi vatandaşımızın hakkını koruyacağız, banane diğerlerinden. Fındık fiyatları bir yıl 5 lira, bir yıl 10 lira olmaz, doğru değil bunlar. İstikrar olması lazım” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda engelli vatandaşlarla sohbet ederek, çiçek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.