Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan MTSO’ya Ziyaret

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Mtso'yu Ziyaret Etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan MTSO’ya Ziyaret
Bir dizi toplantıya katılmak ve istişarelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti.
Milletvekili Tahsin Tarhan’a MTSO ziyaretinde CHP Meclis Üyesi Hüsnü Süslü ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz eşlik etti.
Ziyarette bir konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Ülkenin bu sıkıntılı sürecinde herkese büyük sorumluluk düşüyor. Bu dönemde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
Bu süreçte siyasetçilerin de üslubuna dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Tarhan, “Eğer ülkede huzur ve demokrasi olmazsa o ülkeye yatırım da gelmez. Ne kadar teşvik verirseniz verin, ne kadar desteklerseniz destekleyin, eğer siyasal anlamda güven vermezseniz o ülkeye yatırım gelmez. Onun için bu süreçte hepimize sorumluluk düşüyor. Ülkemizde barışı sağlamak için iyi bir dil kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bizde bu süreçte iki gün Malatya’da çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz. Sıkıntılarınızı ve önerilerinizi almaya çalışacağız” diye konuştu.
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların milletin bölünmez bütünlüğüne vurulmak istenen bir darbe olduğunu söyledi.
Erkoç, “Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında herkes üzerine düşen sorumluluğu ve görevi yerine getirmek zorundadır. Biz de her meclis toplantımızda, her platformda bunu vurgulamaya çalışıyoruz. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman, gönüllerimizi birbirimize açma zamanıdır. Düşünce farklılıklarımız olabilir. Dünyada 8 milyar insan var ve herkesin düşüncesi çok farklı. Evinizde bile eşinizle, çocuğunuzla örtüşmeyen birçok düşünce yönleriniz var. Ama bu noktada düşüncelere saygılı olmak, farklı düşünceleri içimize sindirmek zorundayız. Herkesi kabullenmek zorundayız. Bu ülkede de Lazı ile Türkü ile, Kürdü ile Çerkezi ile bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine vurulacak darbenin hep birlikte karşısında durmamız lazım. Bu noktada da özellikle milletin temsilcileri olan siyasi partilerimize de ciddi görevler düşüyor. Özellikle siyaset dilinin çok nezaket ölçüleri içerisinde olması lazım. Buna herkesin azami dikkat göstermesi gerekiyor. Eğer nezaket üslubu ve birliktelik olursa, bu halka da rahatlıkla yansır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin çağdaş, demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Erkoç, “Çağdaş ve demokratik bir anayasanın bir an önce meclis tarafından oluşturulması lazım. Burada siyasi partilerimizin tümüne iş düşüyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.