Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Kars adayı Tarhan: Basın çekingen davranınca hükümet çok şımardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars adayı Zeki Nacitarhan, son yıllarda artarak devam eden ve bugünlerde zirve yapan basın özgürlüğünde yaşananları değerlendirdi. Basına ve Doğan medya grubuna, 'Haklarını savunabilselerdi bunlar yaşanmazdı'...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Kars adayı Tarhan: Basın çekingen davranınca hükümet çok şımardı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars adayı Zeki Nacitarhan, son yıllarda artarak devam eden ve bugünlerde zirve yapan basın özgürlüğünde yaşananları değerlendirdi. Basına ve Doğan medya grubuna, 'Haklarını savunabilselerdi bunlar yaşanmazdı' diyen Nacitarhan, basının özgür olabilmesi için başka iş yapmaması gereketiğine dikkat çekti.

CHP'nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Kars adayı ve 90'lı yıllarda Kars milletvekilliği yapmış olan Zeki Nacitarhan, şehir merkezi, köyler ve sivil toplum kuruluşlarına seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaretler gerçekleştiriyor. Nacitarhan, bu ziyaretlerde gündeme gelen basın özgürlüğüne değinerek, basın mensuplarına ve Doğan medya grubuna yapılanların büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Aydın Doğan'ın verdiği cevabı takdir ettiğini ifade eden Nacitarhan, "Cesurca ve bugüne kadar olması gereken şeydi. Medyada ve basında çok çekingen davrandılar. Onun için de hükümet çok şımardı. Çok dozunu artırarak bunların üzerine gitti. Bir araya gelip direnebilselerdi, basın özgürlüğünü ve basının haklarını savunabilselerdi bunlar yaşanmazdı." diye konuştu.

Basında ve medyada uygun bulmadığı şeyler olduğunu da dile getiren Nacitarhan, "Basını ve medyayı finanse eden kurumlar, kişiler, başka iş yapmamalıdır. Bir başka iş yaptığı zaman o işinden dolayı korkak ve çekingen oluyorlar. Hükümetlere ve iktidarlara da teslim oluyorlar. Onların yörüngesine giriyorlar. Bunu yapmazlarsa, işleri sadece basın ve madya olsa zannediyorum ki bu kadar teslim olmayacaklar. Basın ve medya devletle iş yaptığı sürece özgürlüklerini koruyamazlar. Yazmaları gereken doğrulardan kaçınırlar. Artık bıçak kemiğe dayandığı zaman feryat etmeye başlıyorlar." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.