Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır:

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, HDP ve MHP’nin baraj altında kalması çabaları, Suriyelilerin vatandaş yapılarak oy kullanma hakkı verilmesi girişimlerinin bir baskın seçim işareti olduğunu söyledi.CHP Çeşme İlçe Örgütü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, HDP ve MHP’nin baraj altında kalması çabaları, Suriyelilerin vatandaş yapılarak oy kullanma hakkı verilmesi girişimlerinin bir baskın seçim işareti olduğunu söyledi.
CHP Çeşme İlçe Örgütü’nde bayramlaşma törenine katılan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, karşı oldukları kişilerin Suriyeliler olmadığını ifade ederek, "Sonuçta dünyanın her yerinde göçmen var. Uzun adam üç gün önce ağzından baklayı çıkardı. Bunlara oy kullandıracağı ifadesini kullandı. Suriyeli göçmenlerin 3 milyon kişi olduğunu söylüyorlar. Bence bu sayı daha fazla. Geçenlerde Yozgat’ta bir iftar yemeğine katıldım. Yolda çadırlar vardı. ’Mevsimlik işçi mi?’ diye sorduk. ’Hayır, Suriyeli’ dediler. Yozgat’ta bile Suriyeli olmasına şaşırdım. Suriyeliler birçok bölgemize serpilmiş durumda. Biz CHP olarak dikkat etmemiz gereken konulardan bir tanesi, CHP’nin yüzde 3-5 ile başarılı olduğu bazı ilçeler var. Oyları dengelemek adına Suriyelileri yerleştirmek isteyebilirler. Başından beri böyle bir endişeyi taşıyoruz" diye konuştu.
"Algı operasyonu"
Suriye kapılarının açılmasıyla bu hesabın yapıldığını belirten Bayır, "AKP iktidarı bu ince hesapları her zaman yapmıştır. Algı operasyonunu yaptığı gibi geleceği de düşünmüştür. Ama asıl tehlike, şu anda hem HDP’nin hem MHP’nin baraj altında kalması. Biliyorsunuz, MHP’nin kongresine de yargı müdahalesi oldu. Yeni bir genel başkan seçemiyorlar. Her iki siyasi partinin baraj altında kalması, Suriyelilere önümüzdeki süreçte oy kullanma hakkı verilmesi, bir baskın seçimin işareti olabilir diye düşünüyorum. AKP tek adam tarafından yönetiliyor. Kaçak saraydaki adam ne talimat veriyorsa Meclis’te o oylamalar yapılıyor. Dolayısıyla bu sürecin karşısında, CHP örgütleri bir baskın seçime hazır da olsa, bir önlem almamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.
"Komşularımızla sıfır sorunumuz varken, şimdi sırf sorun olduk"
İzmir’in Basmane semtinin küçük bir Suriye şehri gibi olduğunu vurgulayan Tacettin Bayır, şöyle devam etti:
"Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmaya göre karşılıklı takas biçiminde yapılacağı belirtilmişti. Ama bizim son edindiğimiz bilgiler, oradan gelen sayısı fazla, buradan giden sayısı az. Yapılan anlaşma uygulanmıyor. 3 milyon Euro para verilecekti. O da yattı. Çünkü ilişkiler koptu. Yani 2002 yılından bu yana dost olduğumuz bütün komşu ülkelerin hepsiyle aramızda ne yazık ki sırf sorun oldu. Sıfır sorunumuz varken, şimdi sırf sorun olduk. İnanılmaz sıkıntı yaşanıyor. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki, AKP bu dış politikasını gözden geçirir, burada çok kısa süredir yaşayan Suriyelilere, sırf burada yaşadıkları için oy kullanma hakkının verilmesini ben kendi adıma çok doğru bulmuyorum. Bu bir oyun. Biz bu oyunu bozacağız. Meclis’te bununla ilgili araştırma, soruşturma önergelerimizi vereceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.