Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir İl Başkanı Serter Oyunu Kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de 129 bin 107 partili milletvekili adaylarını seçmek için ön seçime giderken, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nde oyunu...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de 129 bin 107 partili milletvekili adaylarını seçmek için ön seçime giderken, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 57 sıra numarası ile 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de 129 bin 107 partili milletvekili adaylarını seçmeye devam ediyor. 129 bin 107 parti üyesi, 26 milletvekili adayından 20’sini belirlemek için 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanarak milletvekili adaylarını belirleyecek. CHP Genel Merkezi, 1., 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. İzmir’de Buca’da 4, Karabağlar’da 3, Konak’ta 2 diğer 27 ilçede ise tek okulda ön seçime gidiliyor. Parti üyeleri, T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu belge veya parti ön seçim seçmen kartı ile oy verebiliyor. Üyeler, İzmir milletvekili aday adaylarından en az beş en çok 10 kişinin adını işaretleyecek. 1. bölgede 74, 2. bölgede 81 aday adayı yarışacak. Saatler 17.00’ı gösterdiğinde ön seçim oylaması sona erecek. Seçim sonrası okul sorumluları, sandık başkanlarından aldığı sonuçları bilgisayara girecek ve ilçelerden gelen sonuçlar CHP İzmir İl Başkanlığı’naki sistemine toplanacak. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de saat 10.00’da Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’ne gelerek oyunu kullandı.
“CHP İZMİR İÇİN DÜĞÜN GÜNÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü için düğün gününün geldiğini belirten Serter, “Üyelerimizle, örgütümüzle, gencimizle, yaşlımızla gördüğünüzü gibi tam bir bayram havası gerçekleştiriyoruz. Bebeğiyle oy kullanmaya gelenler var. Bu beni çok mutlu etti. İnşallah akşam 22.00-23.00 civarında bunun sonuçlarını alacağız. İşte demokrasi bu, işte özgürlük bu, işte hürriyet bu. Herkes özgür iradesiyle oyunu kullanıyor ve ‘benim vekilim’ diyebileceği arkadaşları seçiyor. Ben de çok mutluyum. 1999 yılından beri yapılmayan bir ön seçimin bana denk gelmesinden de çok memnunum. Zor bir süreç geçti ama örgütümüz o kadar dinamik ve ayaktaki muhteşem bir çalışmayla her şeyin altından kalkmayı başaracak” dedi.
“İNSAN NEREDEN NEREYE BAŞBAKANLIĞA KADAR GELEBİLİYOR”
2. bölgede 57. sıradan ön seçime giren Kılıçdaroğlu’nun Başbakan yapacaklarını kaydeden Serter, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni gerçekten hükümete sokacağız. Sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımızla telefondan ‘günaydın’ dedik birbirimize. Buradaki durumu anlattım ve çok mutlu oldu. Dün de İstanbul’da birlikteydik. Kendisinin bir filmi vardı, muhteşem bir gösteriydi. Hem gençlerimize hem de çocuklarımıza örnek bit hayat. Görün, nereden nereye insan Başbakanlığa kadar gelebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin özelliği bu” diye konuştu.
ANAHTAR LİSTE İDDİASI
Serter, sosyal paylaşım sitelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun anahtar listesinin bulunduğu şeklindeki iddialara da, “Ben hiç kimseden duymadım. Asparagas haber olarak algılıyorum” diye cevap verdi. Serter, vefat eden ve şehir değiştiren üyeler olduğu için katılımın yüzde 100 olmasa da yüzde 70’leri yakalayabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.