Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir İl Başkanı polis ailelerini ziyaret etti: Büyük zulüm yaşanıyor

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak suç işleyenlerin yanında hiçbir zaman olmadıklarını, kanunlara uyan bütün kamu görevlilerinin yanında olduklarını söyledi. Engin, İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen operasyon kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir İl Başkanı polis ailelerini ziyaret etti: Büyük zulüm yaşanıyor
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak suç işleyenlerin yanında hiçbir zaman olmadıklarını, kanunlara uyan bütün kamu görevlilerinin yanında olduklarını söyledi. Engin, İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 32 emniyet mensubuna destek vermek için İzmir Adliyesi'ne gitti.

Burada bekleyen gazetecilere açıklama yapan Engin, İzmir'de 7 Ocak tarihinde operasyon olduğunu, bu operasyonda AK Parti'nin İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın bacanağının da gözaltına alındığını hatırlattı. Bu operasyondan sonra İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın görevden alındığını savunan Engin, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da dönemin emniyet müdürüne bu operasyonun engellenmesine yönelik talimat verdiğini iddia etti. Bugün valinin görevde ama emniyet müdürünün görevde olmadığını dile getiren Engin, "Ülkemde büyük bir zulüm yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşinin, '28 Şubat'tan daha kötü günler yaşıyoruz.' diye bir açıklaması olmuştu. Evet, bizce de 28 Şubat az gelir. 12 Eylül darbesinin bir benzeri diyebiliriz. Maalesef ulusça tarihin en kötü günlerini yaşıyoruz. Hep beraber olmamız lazım. CHP olarak nerede bir haksızlık varsa, mağdur varsa, hukuksuzluk varsa hep onların yanında olduk. Ben polis ailelerine tekrar geçmiş olsun diyorum. Parti olarak da onların uğradığı haksızlığın karşısında olacağız. İyi hukukçuları tenzih ederim ama maalesef mahkemeler AK Parti hükümetinin, Adalet Bakanı'nın etkisi altındadır. Diliyoruz ülkemiz bir an önce yeniden bir hukuk devleti olur ve adil yargılamalar olur. Varsa görevini eksik yapan, ihmal eden tabii ki bir hukuk devletinde bunlar soruşturulabilir, her türlü cezai müeyyide uygulanabilir ama biz bu davaların tıpkı Ergenekon ve Balyoz davalarında olduğu gibi bunların da düzmece sorgulamalar olduğuna inanıyoruz. Darbe dönemlerinde görülmeyen şekilde devletin tüm kurumları ele geçirilmiş durumda. Medya tek bir kişinin, tek merkezden yönlendirdiği manşetler atıyor. Hazırlıklar, kurgular, özellikle devlet televizyonu ve havuz medyası, maalesef böyle savunmasız kamu görevlilerine kumpaslar kurarak istenildiği gibi davalar ve soruşturmalar yönlendirilebiliyor. Bu artık ülkemizde sıradanlaştı ve normalleşti. Bunu şiddetle reddediyoruz." dedi.

Engin, bir gazetecinin partisinin yetkili kişilerince Balyoz ve Ergenekon davaları sırasında emniyette "F tipi" yapılanma olduğu yönünde demeçler verildiğini hatırlatarak, bugünkü itirazlarının neye olduğunu sorması üzerine şu cevabı verdi: "Biz her türlü adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşıyız. Biz parti olarak suç işleyenlerin yanında hiçbir zaman olmadık. Kanunlara uyan bütün kamu görevlilerinin yanında olduk. Bu arkadaşlarımızın da bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe uğramaması için sırf İzmir'deki liman operasyonunda hükümetin adayını zor durumda bıraktığı için yapıldığına inanıyorum. Ben şahsen böyle inanıyorum. İzmir'de görülen bu dava, liman operasyonu davasıdır. Binali Yıldırım'ın bacanağına yapılan operasyonun öç alma operasyonudur."

CHP İl Başkanı Engin, daha sonra gözaltındaki polislerin eşleri ve adliye önünde bekleyen grupla bir süre görüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.