Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul milletvekili Yedekçi: Martı Projesi vahamet projesidir

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, “Martı projesi, Kabataş İskelesi’ni halkın kullanımına kapatacak, denize dolgu yapacak olan vehamet projesidir. Denize yapılacak dolgu boğaza yapılacaktır. Boğaza yapacağınız...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, “Martı projesi, Kabataş İskelesi’ni halkın kullanımına kapatacak, denize dolgu yapacak olan vehamet projesidir. Denize yapılacak dolgu boğaza yapılacaktır. Boğaza yapacağınız dolgu ile oradaki canlı yaşamını tehdit edeceksiniz, deniz canlılarının son bulmasına belki de sebep olacaksınız” dedi.
CHP’li Yedekçi, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek İstanbul’daki bazı projeleri eleştirdi. Yedekçi, İstanbul’daki projelerin akıl dışı olduğunu iddia ederek, “Martı projesi Kabataş’ta bir transfer merkezi yapma amaçlı gündeme gelen bir proje. Martı projesi çok yönlü sorunlu ve sıkıntılı bir proje. Öncelikle projenin mimarı İstanbul’un böğrüne hançer gibi saplanan Haliç Köprüsü’nün de mimarıdır. Hepimizin öncelikli görevi şehitlerimizin kanıyla sulanmış olan bu güzide, güzel ve yalnız ülkemize sahip çıkmaktır. Tüm yerel idareler, belediyeler, belediye başkanları, Çevre ve Şehircilik Bakanı başta olmak üzere bütün bakanlar, başbakan, Cumhurbaşkanı, hepiniz sorumlusunuz. Hançer gibi saplanan tüm projelerinden sorumlusunuz. Martı projesi, Kabataş İskelesi’ni halkın kullanımına kapatacak, denize dolgu yapacak olan vehamet projesidir. Denize yapılacak dolgu boğaza yapılacaktır. Boğaza yapacağınız dolgu ile oradaki canlı yaşamını tehdit edeceksiniz, deniz canlılarının son bulmasına belki de sebep olacaksınız” değerlendirmesini yaptı.
Kanal İstanbul projesini de eleştiren Yedekçi, “Çanakkale Boğazı’na da paralel bir kanal mı açacaksınız” diye sordu.
15 yaşında üç kişi tarafından cinsel tacize uğrayan Sezgi’nin davasının olduğunu hatırlatan Yedekçi, “Adli Tıp Raporu 7-8 kez değiştirildi. Sezgi kızımızın sesi olmaya, sessiz kalmamaya kararlıyız. Adaletin takipçisi olacağız. Adli Tıp Kurumu’nun, yanlış rapor veren, raporu değiştiren ve bu tür işlem yapmaya tenezzül eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, savcıları göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.