Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu’ndan Yargı Organları Başkanları’na Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Tarafsızlığını yitiren Yargıtay Başkanı ve Danıştay Başkanı’nın tarafsızlığını yitirdiği sürece o koltukta oturmaları mümkün değil. Halen bu tutumlarında...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Tarafsızlığını yitiren Yargıtay Başkanı ve Danıştay Başkanı’nın tarafsızlığını yitirdiği sürece o koltukta oturmaları mümkün değil. Halen bu tutumlarında ısrar etmeleri de doğru değil” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Tanrıkulu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Yargı Organları Başkanları’nın eleştirdi.
Tanrıkulu, inanç özgürlüğü paketini meclis gündemine aldırmaya çalışacaklarını belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin cem evleri hakkında aldığı kararların olduğunu ve cem evlerinin ibadet yeri olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Tanrıkulu, Yargı Organları Başkanları’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretlerine katılmalarına ilişkin olarak, “Yargı hiçbir dönemde bu kadar çok kendi benliğinden, tarafsızlığından uzaklaşmamıştı. Yargı Organlarının Başkanları’nın Cumhurbaşkanlığı gezilerine katılmaları ve onlarla aynı fotoğrafı vermeleri yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı bakımından son derece yanlıştır, zaten olmayan tarafsızlık ve bağımsızlık konusunda yurttaşlarımızın fikrini ortadan kaldırmaktadır. Sayın Yargıtay ve Danıştay Başkanı’nın bu davranışlarını doğru olduklarının altını çizmeleri aynı bir garabettir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’da tarif edilen görevleri vardır. Bu görevler çerçevesinde protokole katılınır ama onun dışındaki görevleri veya siyasi faaliyetlerine Yargı Organlarının Başkanlarının katılması yanlıştır. Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı adına ibret verici bir tutumdur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’da tanımlanmış çay toplama faaliyeti yoktur. Bu faaliyet tamamen siyasi, özel bir faaliyettir. Bu geziye yargı Organlarının Başkanlarının katılmaları o siyasi tutuma ortaklıktır. Bu iki başkan ile ilgili olarak yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Yasal başvurunun nasıl olacağına ilişkin soruya Tanrıkulu, “Eğer imkan varsa, başvuracağız. İsteriz ki, kendi içlerinden gelsin. Tarafsızlığını yitiren Yargıtay Başkanı ve Danıştay Başkanı’nın tarafsızlığını yitirdiği sürece o koltukta oturmaları mümkün değil. Halen bu tutumlarında ısrar etmeleri de doğru değil” diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.