Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Milletvekili Erdem’den “İncirlik” açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Tümörün kaynağı İncirlik’tir, Kürecik’tir. Amerikan emperyalizminin kozmik odasına giremediğimiz sürece bu gladyo yapılanmasının kökünü kıramayız. Bu cesaret, kararlılık,...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Tümörün kaynağı İncirlik’tir, Kürecik’tir. Amerikan emperyalizminin kozmik odasına giremediğimiz sürece bu gladyo yapılanmasının kökünü kıramayız. Bu cesaret, kararlılık, dirayet, samimiyet işidir” dedi.
CHP’li Erdem, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Erdem, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok sayıda vatandaşı yitirmenin acısını yaşadıklarını belirterek, uluslararası kamuoyunda darbe girişiminin boyutları üzerinde tartışmaların yaşandığını kaydetti. Amerika’da hiç darbe girişimin olmadığına dikkat çeken Erdem, bunun sebebinin Amerika’da Amerikan Büyükelçiliği olmaması olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“1994-1998 yılları arasında Özel Harp Dairesi (ÖKK) yapıldı. Karadayı Amerika’nın bölgede tehdit olduğunu söylemeye başladı. 2002 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Amerikan karşıtlığının yükselişe geçtiği ile ilgili Amerikan sivil toplum kuruluşları, düşünce merkezleri olağanüstü sert ve agresif metinler hazırlamaya başladılar. 2002 yılından itibaren çok tehlikeli bir tatbikat, ismi Milennium Challenge tatbikatı, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin işgal edilmesi senaryosu üzerine Amerikan Silahlı Kuvvetleri bir tatbikat yaptı. Tatbikata göre üç tarafı denizlerle çevrili ve güneyinde iki parçalı bir ada olan bir ülkede deprem oluyor, akabinde ordu ülke yönetimine el koyuyor, ülkeye Amerikan ordusu harekat yapıyor. Milennium Challenge tatbikatından sonra herkesin bildiği meşhur hadise ortaya çıktı. Abdullah Gül ile Colin Powell arasında imza edilen bir anlaşma ortaya çıktı.”
Anlaşmada Türk ordusunun Irak’tan çekilmesi maddesinin olduğunu belirten Erdem, daha sonra Irak’ta Türk ordusunun başına çuval geçirildiğini hatırlattı. Erdem, Türkiye’nin derhal İncirlik Üssü’nü Amerikan’ın kullanımına kapatması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Askeri liseleri, kışlaları kapatıyoruz. Vücuda tümör girdiği zaman parmak ucundaki yarayı pansuman ederek geçiremezsiniz. Tümörün kaynağı İncirlik’tir, Kürecik’tir. Amerikan emperyalizminin kozmik odasına giremediğimiz sürece bu gladyo yapılanmasının kökünü kıramayız. Bu cesaret, kararlılık, dirayet, samimiyet işidir. 66 yıl içinde 6 darbe yaşamış bir ülkede bu işin köküne inmemiz gerekmektedir. Bunun kökeni de İncirlik ve Kürecik Üssü’dür."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.