Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Milletvekili Erdem, İmza Konusunu Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Sayın Sağlar’ın başlattığı çalışma, hiçbir partiye imza vermek değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 110 milletvekiline yönelik bir imza çalışmasıdır. ‘Partimizin içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Sayın Sağlar’ın başlattığı çalışma, hiçbir partiye imza vermek değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 110 milletvekiline yönelik bir imza çalışmasıdır. ‘Partimizin içerisinde bir imza çalışması olursa, imza vereceğiz’ dedik” ifadelerini kullandı.
Erdem, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Erdem, terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, terör örgütünün eylemlerini kınadı. Erdem, “Bir insan şehit cenazesine niye gider? Şehidi uğurlamak, rahmet okumak, yaşanan acının fevkine varmak, bu acının tekrar etmemesi adına bir politik yararı ortaya koymak ve şehidin yakınına moral vermek, cesaretlendirmek, namaz ibadeti gerçekleştirmek için. Cebinde yumurta, mermi ile giden kişi, o mermiden kolye, yumurtadan omlet yapmak için mi gitmiştir? Bir insan şehit cenazesine neden yumurtayla, mermiyle gider? Caminin içerisinde cenaze namazı kılınırken, omlet pişirmek, mermiyi kolye yapmak niyeti yoktur. Bu arkadaşlar toplumda infial yaratmaya dönük algı operasyonudur” değerlendirmesini yaptı.
Gerçek görüntülerin şehit yakınının tepki göstermesi olduğunu belirten Erdem, “Gerçek olan tepki budur. Cebinde yumurta yoktur. Cebinde mermi de yoktur, üstünde şehit kardeşinin üniforması vardır. Gerçek tepki şehit annesinin Efkan Ala’ya gösterdiği tepkidir. Ama bugün yaşanan provokasyon ise, Osmanlı Ocakları isimli bir çete tarafından örgütlenmiş açık bir provokasyondur. Yine bu provokasyonun arkasında ak trollerin olduğunu da görüyoruz, attıkları tweetlerde ‘cenazelere giremeyeceksin’ mesajları veriyorlar. Bu şekilde algı yaratmaya çalışıyorlar. Osmanlı Ocakları denilen zerzevat güruhuna soruyorum; madem bu cenazeler konusunda gerçekten yüreğinizde yurtseverlik duygusu var, ki siz parayı, gücü seversiniz. Eğer zerre kadar şerefleri, namusları, hasiyetleri varsa, bunu ispatlasınlar, şehide kelle diyenlerin çelenklerini parçalasınlar” ifadelerini kullandı.
HDP’lilerin Anayasa Mahkemesi’ne dilekçe vereceği ve kendisinin de buna imza atacağına ilişkin soruya Erdem, “Öyle bir şey yok. Öyle bir imza söz konusu değil. Öyle bir imza verdirilemez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleriyiz. Mersin milletvekili ve parti meclisi üyemiz Sayın Fikri Sağlar’ın bu konuda çağrısı oldu. Şunu ifade etti; ‘Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim hiçbir partinin gölgesine ve şemsiyesine girmeye ihtiyacımız yoktur. Bizim hiçbir partiye imza vermeyeceğimiz, kendi 133 milletvekilimizin imzasına yönelik bir çalışma yapacağız. Sayın Sağlar’ın başlattığı çalışma, hiçbir partiye imza vermek değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 110 milletvekiline yönelik bir imza çalışmasıdır. ‘Partimizin içerisinde bir imza çalışması olursa, imza vereceğiz’ dedik” diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.