Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İl Başkanı Zeytin: Bahçeli’nin Tunceli’ye gelmesini istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyareti kararına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dersim katliamına yönelik sarf ettiği cümlelerin Dersim...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İl Başkanı Zeytin: Bahçeli’nin Tunceli’ye gelmesini istemiyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyareti kararına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dersim katliamına yönelik sarf ettiği cümlelerin Dersim halkını incittiği belirten Zeytin, Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini iptal etmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu’nun açıklamaları ile durumu provoke ettiğini belirten Zeytin, Devlet Bahçeli’nin de buna alet olduğunu vurguladı.

CHP Tunceli İl binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Hüseyin Zeytin, Başbakan Davutoğlu ve Devlet Bahçeli’nin bir ay süreden beri Dersim olaylarına ilişkin sürdürdükleri açıklamalarla Tunceli’yi istismar ettiklerini belirtti. Davutoğlu ve Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde bulunan Zeytin, “Bu iki liderin restleşmesi kesinlikle bir oyun ve provokasyondur. Bunların ilimiz üzerindeki acılarla oynamalarını kınıyoruz.” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun Hacı Bektaş'taki açıklamaların ardından Devlet Bahçeli’nin Dersim halkını zalim, cani ve onur kırıcı cümleler sarf ettiğini ifade eden Zeytin, “Bahçeli bir restleşme sonucu Dersime gelmeyi açıklamıştır. Sayın Bahçeli, bir parti liderine yakışır sözler sarf etmiyor. Bahçeli, Dersim’de yaşanan katliam üzerine söylediği sözler Dersim halkını incitmiştir. Dersim halkı bundan ötürü kırgındır. Bahçeli’nin bu ile gelmesi bir oyundur. Bir senaryo ve bir provokasyondur. Dersim halkını bu oyunlarına alet etmesinler. Bu konuda Sayın Devlet Bahçeli’nin ilimize gelmesini istemiyorum.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun Tunceli’ye gelişini de eleştiren Zeytin, Bahçeli’nin Tunceli’ye geliş kararına neden olan kişinin Başbakan Davutoğlu olduğunu söyledi. Davutoğlu’nun açıklamaları ile durumu provoke ettiğini belirten Zeytin, Devlet Bahçeli’nin de buna alet olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.