Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İl Başkanı Engin: AKP öğretmenleri değil, saltanatını düşünüyor

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, öğretmenlerin ve Milli Eğitim'in bugünkü halinden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu belirterek, iktidarın yaşadığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İl Başkanı Engin: AKP öğretmenleri değil, saltanatını düşünüyor
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, öğretmenlerin ve Milli Eğitim'in bugünkü halinden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu belirterek, iktidarın yaşadığı paranoyaların, tarihte görülmemiş bir ayrışmayı ve bölünmeyi getirdiğini söyledi.

Öğretmenliğin, bir milletin kaderini belirleyen mesleklerin başında geldiğini ifade eden Engin, şunları kaydetti: “Öyle ki siyasetçiyi, doktoru, işadamlarını, işçiyi, sanatçıyı ve sporcuyu da yetiştiren, donatan kişidir öğretmen. Tüm öğretmenlerimiz, 24 Kasım'larda verilen süslü mesajlardan çok daha fazlasını haketmektedirler. Maalesef AKP iktidarının 12 yıldır uyguladığı eğitimle ilgili politikalar, hem eğitim sistemini çökertmiş hem de işi olsun ya da olmasın tüm öğretmenlerimizi binbir dertle yapayalnız bırakmıştır. Açıklanan yeni rakamlar, atanmayı bekleyen öğretmen sayımızın, bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla olduğu gerçeğini gözler önüne sermiştir. Bilgi dolu, bilgisini aktarmak için heyecanla bekleyen 330 bin öğretmen adayımız maalesef uygulanan akılalmaz politikalar sonucu işsizler ordusuna katılmışlardır. Her yıl üniversitelerden mezun olan öğretmen adaylarıyla bu sayı daha da artarken iktidarın gündeminde bu sorun yer almamakta, içi boş mesajlar vermek dışında bir şey yapmamaktadırlar. Çalışmakta olan öğretmenlerimizin de işlerini rahat bir biçimde yaptıklarını söylemek maalesef mümkün değil. Başta sözleşmeli öğretmenlere verilen kadro sözünün bir türlü istenen şartlarda gerçekleşmemesi ve sürekli öğretmenlerimizin geçiştirilmesi, ek ders ücretlerinin öğretmenlerimizin motivasyonunu sağlamaktan çok uzak olması gibi ekonomik sorunlarla öğretmenlerimize adeta psikolojik işkence yapılmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.