Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Heyetinden Basın Kuruluşlarına Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Çakırözer’in de içinde bulunduğu CHP Medyaya Yapılan Baskıları İnceleme Komisyonu üyeleri, basın kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi.Gazeteci kökenli milletvekilleri CHP Genel Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Heyetinden Basın Kuruluşlarına Ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Çakırözer’in de içinde bulunduğu CHP Medyaya Yapılan Baskıları İnceleme Komisyonu üyeleri, basın kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi.
Gazeteci kökenli milletvekilleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan CHP Medyaya Yapılan Baskıları İnceleme Komisyonu, salı günü İpek Medya Grubu’na, daha sonra da Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine ziyaretlerde bulundu. Bugün de Birgün, Yurt, Taraf ve Zaman gazetelerini ziyaret eden CHP heyeti, ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Görüşmelerde, basını susturmaya, ifade ve basın özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimlerin demokrasi ile bağdaşmayacağını ve tüm bu girişimlerin Türkiye’nin dünyadaki itibarini zedeleyeceği mesajını vurgulayan komisyon üyeleri, “Hukuk devleti demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Herkesin bir gün hukuka ihtiyacı olabilir. Toplantılarımızda CHP olarak; özgür basını hedef alan, sindirmeye ve susturmaya yönelik her türlü baskıya kararlılıkla karşı duracağımızı meslektaşlarımızla paylaştık. Basına yapılan müdahale, baskı ve tehditler kabul edilemez, bu antidemokratik tavır devam ettiği sürece CHP olarak karşılarında bizi bulacaklar” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.