Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Heyeti, Tanışık Köyünü Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin milletvekilleri ve yöneticileri ile geldiği Diyarbakır’ın Sur ilçesi Tanışık köyünde, “Kürt sorununun silahla çözülemeyeceği gün ışığı gibi ortadadır. Meclisteki tüm...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin milletvekilleri ve yöneticileri ile geldiği Diyarbakır’ın Sur ilçesi Tanışık köyünde, “Kürt sorununun silahla çözülemeyeceği gün ışığı gibi ortadadır. Meclisteki tüm partilerin milletvekilleri bir araya gelip, bu acıları dindirmelidir” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, beraberindeki PM üyesi Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu, Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara ve Akın Üstündağ ile birlikte geldiği Diyarbakır’da, terör örgütü PKK mensuplarının bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı Tanışık köyünü ziyaret etti. Köyde, taziye evine giderek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan CHP heyeti, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
“ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTODUR”
Heyet adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Budak, Kürt sorununun kanla ve silahla çözülemeyeceğinin gün ışığı gibi ortada olduğunu belirterek, “Bu işin çözüm yerinin parlamentoda milletvekili olan tüm partilerin bir araya gelerek bu acıları dindirmesidir. Bu ateş sadece Doğu ve Güneydoğu’yu değil bütün ülkeyi sardı. Bunların son bulmasını diliyoruz. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
“KÖYLÜLER SİLAHLARIN SUSMASINI İSTİYOR”
Hayatını kaybedenlerin yakınları ve muhtarla konuştuğunu ifade eden Budak, “Bu olayların faillerinin bulunmasını istediler. Bu kadar huzurlu ve demokrat köyde bu olayların kendilerine gelmeyeceğini düşünüyorlardı. Bu 15 ton patlayıcı büyük ihtimal Diyarbakır’ın içerisine gidecekti. Burada bir tepki ile karşılaştılar. Çatışmada bunun patlatıldığı söyleniyor. Nerde olursa olsun ne şekilde olursa olsun terörün sona ermesi ve silahların susması gerektiğini söylüyorlar. Bunun ötesinde bir şey söylemiyorlar” diye konuştu.
“BU OLAYLAR DİKKATLE İNCELENMELİ”
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin şehit edilmesiyle başlayıp, bugün şiddetlenen olayların ve 500’ün üzerinde şehit verilip, yüzlerce masum insanın öldürülmesinin dikkatle incelenmesi gerektiğini anlatan Budak, “2002’de bu olaylar yoktu. Ne oldu da 7 Haziran sonrası bu şiddet ortamı giderek yükselen duruma geldi. Asıl mesele budur. Bu sadece Diyarbakır’ın değil tüm ülkenin sorunudur. Bu sorunun çözüm yeri parlamentodur” dedi.
“BU VAHŞETİ KINIYORUZ”
CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Diyarbakır’ın birçok olay yaşadığını, çok ölüm gördüğünü ancak böylesi bir vahşeti yaşamadığını vurguladı. Bu vahşeti kınadıklarına dikkat çeken Tanrıkulu, şunları kaydetti:
“Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Bizim bu ölümlere ’dur’ dememiz lazım. Bu çatışmanın ve terörün sonlanması lazım. Demokratik mekanizmaları çalıştırmamız lazım. Meclisi Türkiye’nin bu sorunlarının noktası haline getirmemiz lazımdır. Türkiye’nin 81 ili yas evine dönüştü. Cenazenin gitmediği il ve ilçe kalmadı. Bu duruma son vermeliyiz. Türkiye bu ölümlerle yürüyemez. Türkiye başka bir yol kavşağına doğru hızla sürükleniyor. Başkanlığa giden yolu kaosla ve çatışmayla ölümler örmeye çalışıyorlar. Buna bütün Türkiye yok demek durumundadır. Biraz önce içeride feci bir söz söylendi. Bu köyde kendilerini güvende hissettiklerini ve buranın demokrat olduğunu söylediler. Kimseye bir zararları yoktu ama bu güvenli yerde bile ölüm gelip buldu dediler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.