Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Heyeti De Mardin’de

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya, Yaşanan Olaylar Ve Can Kayıpları Nedeniyle Bölge İnsaninin Hassasiyetini Anlamak Ve Yapılabileceklerle İlgili Tespitlerde Bulunmak Üzere Bir Grup Milletvekiliyle Birlikte Daha Önce Diyarbakır’da Ve Bugünde Mardin'de Bulunduklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Heyeti De Mardin’de
Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Mardin’e gelen CHP heyeti adına açıklamalarda bulunan Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için TBMM’ye 23 kez komisyon kurulması için önerge verdiklerini belirterek, bu önergelerin reddedildiğini kaydetti.
Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek ve 23’üncü dönem Mardin milletvekili Mahmut Duyan’dan oluşan CHP heyeti, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Mardin’e geldi. Organize sanayi bölgesinde iş insanlarını dinleyen heyet, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Heyet adına konuşan Nazlıaka, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak ve yapılabileceklerle ilgili tespitlerde bulunmak amacıyla Mardin’e geldiklerini belirtti.
Terör olaylarının araştırılması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için sık sık TBMM’ye önergelerde bulunduklarını anımsatan Nazlıaka, bu önergelerinin AK Parti ve MHP oyları ile reddedildiğini kaydetti. Sadece faili meçhul cinayetlerle ilgili Meclis’e 23 kez önerge verdiklerini anlatan Nazlıaka, bunların tamamının AK Parti milletvekillerinin parmakları ile reddedildiğini dile getirdi.
“SIFIR SORUNDAN ALDILAR, SIRF SORUN YAPTILAR”
Açıklamalarını sürdüren Nazlıaka, medyaya eleştirilerde de bulundu. Yasama, yürütme, yargı ve medyanın dört büyük gücü oluşturduğunu anlatan Nazlıaka, “Ancak maalesef bu Türkiye’yi yöneten zihniyet basılmamış kitapları bomba olarak görüyor. Gazetecileri boynuna tasma takılmışlar ve takılmamışlar diye ikiye ayırarak mesleği de itibarsızlaştırıyor. Bizler bu şekilde her türlü baskıya karşıyız. Sıfır sorundan aldılar, sırf sorun yaptılar bugün kaç ülkede büyükelçimiz yok biliyor musunuz? 8 ülkede büyükelçimizi çektik. Aralarında Irak ve Suriye de var. Bu sorunları çözmek zorundayız. Bu yüzden bize yetki verin diyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.