Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP "Haydi Gündoğdu’ya" diyor

CHP tarafından organize edilecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne sayılı günler kala açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, seferberlik ilanı gibi partinin mevcut ve eski yöneticilerinin vatandaşları mitinge davet ettiğini...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP tarafından organize edilecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne sayılı günler kala açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, seferberlik ilanı gibi partinin mevcut ve eski yöneticilerinin vatandaşları mitinge davet ettiğini belirterek, "Bizim partimize oy verecek bu kadar insan geldi diye değerlendirmeyeceğiz, öyle düşünmeyeceğiz" dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 4 Ağustos Perşembe günü CHP tarafından organize edilecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi öncesi açıklamada bulundu. Mitingde, bütün Kordon’un dolmuş olmasına oy bakımından bakmayacaklarını kaydeden Yüksel, “Bizim partimize oy verecek bu kadar insan geldi diye değerlendirmeyeceğiz, öyle düşünmeyeceğiz. Orayı darbeye karşı olan, demokrasiye sahip çıkan, her görüşten insanın gelip darbeye karşı çıktığı, demokrasiye, laikliğe, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne sahip çıktığı bir meydan, bir özgürlük meydanı olarak düşünüyoruz" derken, partinin mevcut ve eski yöneticilerinin mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak dolaşıp broşürleri dağıtacağını dile getirerek, "Seferberlik ilanıdır bu" diye konuştu.
“Parti flamalarıyla gelmeyeceğiz”
4 Ağustos Perşembe günü 19.30’da darbeye karşı çıkmak ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak için büyük bir buluşma gerçekleştireceklerini belirten Yüksel, “Mitingi düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yapacak fakat dikkat ettiyseniz bizim astığımız ve dağıttığımız bilboardlarda, flamalarda, ilanlarda CHP’nin amblemi yok. Dolayısıyla biz mitinge parti flamalarıyla gelmeyeceğiz. Bu mitinge bütün İzmir’i davet ediyoruz. Her siyasal görüşten, inanç, etnik köken, her renkten, demokrasiden, laiklikten, özgürlükten, barıştan yana olan herkesin bu büyük buluşmada yer almasını gönülden arzuluyoruz. Zaten bu mitingi, büyük buluşmayı gerçekleştirmemizin altında da bu yatıyor” ifadelerini kullandı.
Emniyetle beraber önlem alınacak
Büyük buluşma öncesi, İzmir İl Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşme yaptıklarını ifade eden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Emniyet müdürümüzle gittik. Olumlu bir görüşme geçti. Güvenlik açısından bu güne kadar büyük sorunların yaşanmadığı bir kent olan İzmir’de o gün de hem emniyetin hem de istihbarat miting alanı içinde, dışında ve bizim miting alanı içinde beraber önlem alıp çalışacağız.”
“Hiçbir risk taşımıyor”
Mitinge gelmek üzere otobüslerin de kaldırılacağını söyleyen Yüksel, şöyle devam etti:
“Diğer il ve ilçelerden gelecek olan otobüslerin yolcularını indirecekleri yerlere, otobüslerin depolanacağı yerlere ve miting alanının boşaltılmasına kadar her şey için toplantı yapacağız. Her türlü önlemi alacağız. Vatandaşlarımızı huzur içinde, güven içinde buraya gelsinler. Hiçbir risk taşımıyor. Biliyorsunuz ki İzmir’de hiçbir zaman büyük bir olay olmadı umarım mitingde de olmayacak. Biz de CHP olarak tüm il, ilçe örgütlerimizle, gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla kendi güvenlik önlememizi de alıyoruz. Valilik ve emniyette gereken önlemleri alıyor. Darbeden sonra darbeye karşı oluşmuş bir ruh var İzmir’de. O ruh mitingde de hakim olacak. Bir demokrasi şölenini orada birlikte yaşayacağız.”
“Gelirlerse mutlu ederler”
Henüz hiçbir kuruma resmi davette bulunmadıklarını ancak mitinge herkesin davetli olduğunu vurgulayan Yüksel, tüm parti başkanları ile zaten görüştüklerini, onların da mitinge katılacakları yönünde konuştuklarını belirtti. Yüksel, “Gelirlerse mutlu ederler bizi. Siyasi partiler temsil düzeyinde yöneticileri de katılırsa orada miting alanında katıldıklarını söyler, ‘Hoş geldiniz’ deriz. Biz kendimiz için bile mitingi bir siyasi parti mitingine dönüştürmediğimiz için hep beraber düzenledik diye de lanse etmiyoruz” diye konuştu.
“Duymayan, görmeyen kalmayacak”
CHP’nin bütün ilçelerde komisyon oluşturduğunu ifade eden Yüksel, şunları söyledi:
“O komisyonda il yönetimimizden, ilçe başkanlarımızdan, belediye başkanlarımızdan görüş aldık. 30 ilçemizin her yerinde miting duyurumuzu duyurduk, duyurmaya da devam ediyoruz. Bilboard, raket binnar, afişler, branda, tüm duyuru araçlarını kullanarak daha da duyurmaya devam ediyoruz. Mesela 50’ye 70 afişler yaptırdık 50 binin üzerinde bastırdık, ilçelerimizle birlikte bu sayı yüz binleri bulacak. 1 milyon el afişi bastırdık, 1 milyon daha bastıracağız. Bütün kahvehanelere, bütün esnafımızın camlarına, vatandaşlarımızın toplu bulanacağı tüm yerleri hemen hemen her yeri yetişiyoruz. Duymayan, görmeyen kalmayacak. Ondan sonrası İzmirlilere kalıyor zaten. Biz üzeremize düşeni CHP olarak yapıyoruz. Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak için ‘Haydi Gündoğdu’ya’ diyoruz.”
“Seferberlik ilanıdır bu”
Siyasi partilerin yanı sıra, çok sayıda sendika ve meslek odasının da mitinge katılacağını duyuran Yüksel, “Bu süreçte işçi sendikalarından çok destek ve geldi. İşçi ve işveren sendikaları, örgütleri olmak üzere 43 platform var. Perşembeye kadar miting katılımıyla ilgili açıklamalar devam edeceğini düşünüyorum. Onların büyük desteği ile gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki üç gün boyunca tüm örgütümüz eski yeni tüm milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz, il genel meclis üyelerimiz, meclis üyelerimiz herkes kahve kahve, mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak dolaşıp bugün bildirileri dağıtacaklar. Seferberlik ilanıdır bu. Bunu aynı zamanda siyasi bir bilinç olarak örgütlüyoruz, niye darbeler karşı niye demokrasiye sahip çıkıyoruz hem anlatıp ham da dağıtacağız” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.