Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekillerinden AK Parti’ye ’Slogan’ Yanıtı

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay, AK Parti aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2016 Salı günkü grup toplantısında atılan sloganı da eliyle durdurduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay, AK Parti aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2016 Salı günkü grup toplantısında atılan sloganı da eliyle durdurduğunu ve buna müsaade etmediğini belirterek, Meclis Başkanı ve AK Partili yöneticilerin olayı saptırarak, gerçekliğinden kopararak, hem partiye hem de Genel Başkana saldırının bir aracı haline getirmelerini esefle karşıladıklarını kaydetti.
CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay yaptıkları yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz Salı günkü grup toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı şehit cenazesinde yapılan yumurtalı saldırıyı protesto eden katılımcıların attığı slogan üzerinden AK Parti yetkilileri, havuz medyası ve Meclis Başkanı tarafından bilerek ve aleni bir şekilde karalama kampanyası başlatılmıştır. O günkü olayın, atılan sloganların açıkça saptırıldığı ve başka bir mecraya çekilmek istendiği ortadadır. Atılan sloganın AK Parti’ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik olmadığı, sadece ve sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na 20 Mayıs 2016 günü katıldığı şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıya yönelik olduğu da aşikardır" ifadeleri kullanıldı.
Bu konuda hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamayı hayretle ve ibretle izlediklerini kaydeden Grup Başkanvekilleri, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:
"Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan’a ’firavun’ ve ’karun’ diyerek eleştiren, şimdi firavunun karşısında diz çöken Numan Kurtulmuş’un da ne kadar edepten yoksun olduğunu bir kez daha gördük. Ayrıca laikliğin Anayasa’dan kaldırılması konusunda söylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettiren Meclis Başkanı’nın da bu konuda açıklama yapmasını ve konuyla ilgili araştırma başlatacak olmasını da anlamlı buluyoruz. Bir parlamento üyesi olan ve Meclis’te ana muhalefet partisinin genel başkanlığını yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin ve edep dışı saldırıyı kınamayan, bu konuyu araştırmayan, geçmiş olsun telefonu açmayan Meclis Başkanı’nın da bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük profilli bir emireri olduğu ortaya çıkmıştır. Bilinmelidir ki AK Parti aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkanımız, 24 Mayıs 2016 Salı günkü grup toplantımızda atılan bu sloganı da eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiştir. Tüm bunlar kamuoyunun gözü önünde olmasına karşın Meclis Başkanı ve AK Partili yöneticilerin olayı saptırarak, gerçekliğinden kopararak, hem partimize hem de Genel Başkanımıza saldırının bir aracı haline getirmelerini esefle karşılıyor ama şaşırmıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.