Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Eskişehir’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel başkanından en genç, en yeni ve en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendirdiklerini belirterek "CHP şiddeti ve terörü bir propaganda...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel başkanından en genç, en yeni ve en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendirdiklerini belirterek "CHP şiddeti ve terörü bir propaganda aracı olarak kullanılmasını da bir insanlık suçu olarak görüyor, kınıyor ve lanetliyor" diye belirtti.
Bir partilinin cenaze törenine katılmak için Eskişehir’e gelen Özgür Özel, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı İl Başkanlığı ziyaret etti. Partililere hitaben yaptığı konuşmada, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayan Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün ve bugün CHP’li vekillerle cenazelere katıldığını hatırlatan Özel, “Bizim açımızdan yüreğimizi yakan ve artık durdurulması için ne yapılması gerekiyorsa bu konuda herkesin, geç kalmış olan herkesin elinden geleni ardına koymaması gereken bir süreçteyiz. Tavrımız net, herkes bir kez şunu yapmalı önce; Biz CHP’nin Genel Başakanı’ndan en genç, en yeni üyesine en sade üyesine kadar terörü bir insanlık suçu olarak nitelendiriyoruz. CHP şiddeti ve terörü bir propaganda aracı olarak kullanılmasını da bir insanlık suçu olarak görüyor, kınıyor ve lanetliyor. Mecliste bulunan tüm partilerin ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden, Genel Başkanımızın ilk açıklamasında olduğu gibi terörü kınamasını, terörle arasına mesafe koymasını, terörü bir insanlık suçu olarak görmesini ve bunla mücadele etmek için elden ne gerekiyorsa onun yapılması gerektiğini söylüyoruz. Net söylüyoruz, terör bitmesi için ne yapılması gerekiyorsa CHP o desteği verecek. Ama kimse annenin gözyaşından, şehitin kanından, parklarda, gar meydanlarında hayatını kaybeden, paramparça olan canların hayatı üzerinden kendisine bir algı operasyonu yaratmaya, iktidarını mutlaklaştırmaya, başka siyasi hedeflere yürümeye çalışmasın. Bunu yapmayı çalışanın da alnını karışlayacağız CHP olarak” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE İLK KEZ BİR EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN ATANMASI DA ANA MUHALEFET PARTİSİ TARAFINDAN YAPILMIŞTIR”
Konuşmasında Ankara’daki terör saldırıları sırasında Emniyet Müdürü’nün olmadığına ve bunun nedeninin hükümet içerisindeki anlaşmazlıklardan kaynaklandığını iddia eden Özel, “Bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetmemekte, ülke kendi halinde savrulmaktadır. Son iki saldırı sırasında Ankara’da Emniyet Müdürü yoktu. Çünkü Ankara Emniyet Müdürü’nü atamak istedikleri kişiye Davutoğlu karşı, Davutoğlu’nun istediğini Bakan yazıp yollamıyor. Çünkü tepedeki, o kendi emir ve komutasında tuttuğu İçişleri Bakanı’na, eski müsteşarına ’benim istediğim adamı atayacaksın’ diyor. Davutoğlu onu istemiyor, onun istediğini bunlar istemiyor. Ankara’yı bu halde bıraktılar. Cumhuriyet’in başkenti, terör örgütlerinin cirit attığı, isteyenin istediği yerde bomba patlattığı, istediği eylemi koyabildiği, devletin kamu yönetimi açısında acziyetinin tescillendiği yer haline geldi. Dün Sayın Genel Başkan siyasi sorumluluğu hatırlatıp, ‘Atayamıyorsan getir ben atayayım, birlikte atayalım. Ataman için ne gerekiyorsa birlikte yapalım’ dedi, sabaha karşı Ankara’ya Emniyet Müdürü atadılar. CHP’liler şunu bilin, şundan emin olun. Nasıl asgari ücreti arttıran AKP değil Kemal Kılıçdaroğlu’ysa, nasıl emekliye verilen 1 Kasım yetersiz artışların sebebi AKP değil CHP’yse, Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez bir Emniyet Müdürü’nün atanması da ana muhalefet partisi tarafından yapılmıştır. Bizim sayemizde yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Özel, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra İl Başkanlığı binasından ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.