Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Özel’den “Referandum” Değerlendirmesi

ANKARA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan’a da Türkiye’nin geleneksel dış politikasını ve Avrupa Birliği hedefini terk etmenin gündelik siyasete alet edilebilecek, oturup vatandaşının gözünün...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan’a da Türkiye’nin geleneksel dış politikasını ve Avrupa Birliği hedefini terk etmenin gündelik siyasete alet edilebilecek, oturup vatandaşının gözünün içine baka baka dün ak dediğine bugün kara demenin yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade ediyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kapalı grup toplantısında Danıştay Kanunu’nu görüştüklerini söyledi. Toplantıda 15 milletvekilinin söz aldığını belirten Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi kişilerle değil, bir takım gruplarla, cemaatlerle, inanç gruplarıyla, siyasi düşüncelerine göre öbekleşmiş gruplarla ilgili değil, sistemle, hukukun üstünlüğü ile ilgili. Yapılan çalışma; bunun önü açılırsa bundan sonra her seçimi kazanan, 276 milletvekilini cebine koyanın diğer cebinde yeni bir HSYK, Yargıtay listesi çıkartacağı açıktır. Türkiye’ye bunun yapmaya kimsenin hakkı yok. Cumhuriyet Halk Partisi eğer Yargıtay’da ve Danıştay’da bir takım yapılanma içinde olmuş, geçmişteki davalarda haksızlıklar, hukuksuzluklar yapmış, delillerin sahteliğini incelememiş bir takım kişiler varsa bunlarla ilgili bunlardan kurtulma yolunun bu tip Meclis’te sayılarla oynama, yeniden atama yapmak gibi işler yapmak yerine etkin bir disiplin süreci başlatılması ve onun ardından dünya, siyasi görüşüyle vicdan terazisinin ayarını kaçırmış olanlardan kurtulunması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
TSK Personel Yasası’na ilişkin bir soru üzerine Özel, kanun tasarısını grup olarak desteklediklerini belirterek, “Ordu darbe yapmasın diye kaldırdığı Emasya Protokolü’nü şimdi orduya ihtiyaç duyduğu yerlerde kullanabilmek adına Başbakanlık kararnamesi, yönetmelik düzeyinde olan protokolü, kanun içinde derç ettiğini çizmek gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu kanun metnindeki maddelerin her birisine önerge veriyor, madde üzerindeki görüşlerini ifade ediyor” dedi.
Kanundaki bazı maddelerin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceği sorusu üzerine Özel, “Kanunun çıkan son halini hukukun üstünlüğü ve hukuka uygunluk çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi inceler. Eğer Anayasa’ya aykırılık, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru ihtiyacı olursa partimizin yetkili kurullarının vereceği karar doğrultusunda grup danışmanlarımızla o çalışmayı yapar, gereğini yaparız” karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği ile ilgili referandum söylemine ilişkin olarak ise Özel şunları dedi:
“Bir devlet politikası olarak sürdürdüğü Avrupa Birliği üyelik hedefi vardır. Ayrıca referandumu söyleyen Cumhurbaşkanı’na şunu söylemek lazım; iktidarınızın ilk yıllarında Avrupa Birliği’ne girdik diye vatandaşa algı yerleştirip, Kızılay’da devletin parasıyla gündüz gözü havai fişekler atarken vatandaşa mı sordunuz? Şimdi Avrupa Birliği’nden çıkalım mı diye vatandaşa soruyorsunuz. Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan’a da Türkiye’nin geleneksel dış politikasını ve Avrupa Birliği hedefini terk etmenin gündelik siyasete alet edilebilecek, oturup vatandaşının gözünün içine baka baka dün ak dediğine bugün kara demenin yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.