Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Özel’den ’iç tüzük’ çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İktidar, bu iç tüzükle muhalefet edilebilir mi, ’muhalefette iç tüzükle iktidarlık yapılabilir mi’ diye hareket etmeli” dedi.Özel, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı....

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İktidar, bu iç tüzükle muhalefet edilebilir mi, ’muhalefette iç tüzükle iktidarlık yapılabilir mi’ diye hareket etmeli” dedi.
Özel, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, bir soru üzerine, Avrupa Parlamentosu’ndaki serginin kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirterek, “Türkiye’nin dostları olarak gördüğümüz, güçlüklere karşı terör sorununa karşı dayanışma içinde olmasını beklediğimiz ülkelerin, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye karşı bu tavrı benimsemek mümkün değil. Avrupa’da bir Avrupa ülkesinde terör estiren evlatlarını, çocuklarını şehit eden sivil ölümlerine sebebiyet veren ülkemiz ekonomisine zarar veren terör örgütüne ve onun başına verilen ilgiyi kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.
"Belediyelere kayyum, seçimsiz yönetim provasıdır"
Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin soruya Özel, “Seçimsiz yönetim provasıdır. Ülkeyi seçimsiz yönetmek istiyorlar. Eğer AKP gücünü mutlaklaştırması, Saraydaki yönetim anlayışını gerçekleştirmesi mümkün olursa Türkiye’yi seçimsiz olarak yerelden başlayarak genele giderek seçimsiz olarak yönetmelik istiyor. Son derece tehlikeli, demokrasiyle bağdaşmayan uygulamadır. Mevcut mevzuatımızda eğer bir yerel yöneticinin sorunlu davranışı varsa, yolsuzluğu varsa, yerel yönetimler üzerinde devletin kamu kurum ve kuruluşlarının vesayet yetkisi vardır. Bu mesele belediye başkanının yolsuzluk, yasa dışı işle maskelenecek bir olay değildir” karşılığını verdi.
İç tüzük teklifi
PKK’lı terörist Bahoz Erdal’ın röportaj verdiği iddialarının sorulması üzerine Özel, “Ana muhalefet partisi olarak hükümetin konu hakkında hızlı şekilde açıklamasını istiyoruz. 2016’da Türkiye gibi devletin ciddiyetine uygun biçimde yönetildiğinde üç saat içinde doyurucu bir bilgi gelmesi gerekiyordu” şeklinde konuştu.
İç tüzük konusundaki soruya Özel, “Bir aylık süreyi fırsat gördük. Sayın Elitaş’a şunu söyledik: ‘Bizde kazansak, sizde kazansanız, Meclis itibar kaybediyor. Vatandaşın güvenini kaybediyoruz. Bir masa kurulmalı, o masada dört parti oturmalı, ön yargısız biçimde herkes birbirini anlamaya çalışmalı’. İktidar, bu iç tüzükle muhalefet edielebilir mi, muhalefette iç tüzükle iktidarlık yapılabilir mi diye hareket etmeli” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.