Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Özel’den , Elektrik Piyasası Kanunu’na Karşı Halka ’İsyan’ Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, kayıp kaçak bedellerinin bundan sonra tüketicilere yüklenmesinin yasal hale getirildiğini belirterek, direniş çağrısında bulundu.TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özel, Van Gölü’nün...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, kayıp kaçak bedellerinin bundan sonra tüketicilere yüklenmesinin yasal hale getirildiğini belirterek, direniş çağrısında bulundu.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özel, Van Gölü’nün korunmasına ilişkin özel kanun teklif hazırladıklarını ve bu kanun teklifinin Van Gölü’nü 5 yıl içinde kurtarılmasına ilişkin olduğunu belirterek, tekliflerinin Van Gölü’nde koruma alanı oluşturulmasının ve koruma alanın sınırlarının stklar ile belirlenmesini içerdiğini ifade etti.
Elektrik piyasası kanunu ile ilgili olarak Özel, “Bu ülkenin gazetecileri, akademisyenleri, gençleri, siyaset insanları haklarında hazırlanan iddianamelerle, fezlekelerle halkı isyana teşvik etmekle suçlanıyor. Bunları uzun süredir reddettik. Ama bu kanuna karşı vatandaşlarımızı isyana ve direnişe davet ediyoruz. Bu kanuna karşı isyan etmeyen başka neye isyan edecek” ifadelerini kullandı.
Özel, yargı kararlarına rağmen kayıp kaçakların tüketiciye yansıtılmasının öngörüldüğünü kaydederek şunları söyledi:
“Kayıp kaçak bedellerinin bundan sonra tüketicilere yüklenmesi yasal hale getiriliyor. Şirketlerin yatırım harcamaları da faturaya yansıtılacak. Geçmişte açılan davalara ödenmiş ya da ödenecek paralar da bundan sonraki faturalarda yer alacak. Bu dünyanın neresinde olabilir, nasıl kabul edilebilir? Buna AKP’nin seçmeni ne diyecek çok merak ediyorum. Birileri elektrik çalıyor, parasını sizden alıyorlardı. 52 TL’lik faturaya 80 TL ödüyorduk bu düzenlemeyle 105 TL’ye çıkıyor. Halkı isyana teşvik ediyoruz. Ben bir elektrik abonesi olarak isyan ediyorum. Kanunun geçmemesi için elimizden geleni yapacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.