Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Gök'ten Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına tepki

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye’nin polis devletine dönüştürüldüğünü vurguladı. ‘Silahlı örgüt’ tanımında birden fazla kişinin aynı eylem doğrultusunda silahlı, karar birliği içinde eylemler yapması gerektiğinin altını...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye’nin polis devletine dönüştürüldüğünü vurguladı. ‘Silahlı örgüt’ tanımında birden fazla kişinin aynı eylem doğrultusunda silahlı, karar birliği içinde eylemler yapması gerektiğinin altını çizen Gök, “Sayın Karaca hangi silahlı eylemler yapmıştır?” diye sordu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında basına yönelik 14 Aralık operasyonun ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Gök, “Bir yayın kuruluşunun başkanının tutuklanması için çok güçlü deliller olması lazım ki , mümkün olabilsin. Ama tabloya baktığımız zaman, bir yayın kuruluşunun başkanın dışında o ifade edilen yayın kuruluşu mensuplarına yönelik herhangi bir tutuklama ve bir yargılamanın olmadığını görünce ‘bir kişiden oluşan bir silahlı çete’nin de nasıl oluşmuş olabileceği konusunda kesinlikle ikna olmadık.” değerlendirmesinde bulundu.

“BU, HERKES İÇİN TEHLİKELİDİR”

Mevzuatlarda ‘silahlı örgüt’ kurmanın koşullarının belli olduğunun altını çizen Levent Gök, “Birden fazla kişinin aynı eylem doğrultusunda silahlı, karar birliği içinde eylemler yapması gerekir. Sayın Karaca hangi silahlı eylemler yapmıştır? Bunları bilmiyoruz. Türkiye’nin geldiği nokta da budur. Bir ‘makul şüphe’den yola çıkılarak ağır bir tutuklama gerçekleştirildi. Ben bu tutuklamanın arkasında mal varlıklarına el koyma gibi tedbirlerin de uygulanma ihtimalini belirtmek istiyorum. Hükümetin ardı ardına çıkardığı yasalarla kendisine uygun bir yargı sürecini şekillendirmek istediğini görüyoruz. Bu, herkes için tehlikelidir. Dikkat çekmek istediğim nokta bu.” diye konuştu.

“TÜRKİYE, POLİS DEVLETİ OLDU”

İleri sürülen delillerle böyle bir tutuklanmanın yapılmasını ‘skandal’ olarak değerlendiren Levent Gök, “Bunun hukuk dünyasında yeri yoktur. Türkiye, hızla hukuk ve adaletten istikametini artık ayırmakta, giderek hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşamaktayız.” dedi. “Türkiye polis devleti oldu” diyen CHP Grup Başkanvekili Gök, kişilerin polis ve devlete karşı herhangi bir güvencesinin kalmadığının altını çizdi.

“PARTİ BİNALARINA PANKART AÇMAK İKTİDARIN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN EDİYOR”

Anamuhalefet partisinin binalarında asılan yolsuzlukla mücadele pankartlarının iktidarın direktifi ile polis tarafından zorla indirildiğini kaydeden Gök, “Polis işgalci bir şekilde binalarımıza giriyor” diye konuştu. CHP binalarına yapılan hukuksuz ve faşist uyguları şiddetle kınadıklarını söyleyen Gök, “Sadece parti binalarına pankart açmak iktidarın tüylerini diken diken ediyor.” dedi. Meclis’ten alelacele geçirilen yasalarla herkesin artık makul şüpheli haline getirildiğini ifade eden Gök, buna dayalı tutuklamaların artık başladığını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.