Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Gök:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, İç Güvenlik Paketi ile ilgili “Resmi olarak bize ulaşan talep olmamıştır. Bu tür taleplerin bize resim olarak ulaşması gerekir” dedi.CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, İç Güvenlik Paketi ile ilgili “Resmi olarak bize ulaşan talep olmamıştır. Bu tür taleplerin bize resim olarak ulaşması gerekir” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, Konya ve Malatya’da hayatına kaybeden bütün şehit pilotlara Allah’tan rahmet ve ailelerine ve Türkiye’ye de baş sağlığı dileyerek başladı. Gök, Şehit Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın babasının sözlerini hatırlatarak, “Bu feryat önemli bir feryattır. Bu feryadın altında ülkede sadece ölen şehit olan pilotlarımız ile ilgili değil, Soma’da ölen 301 madencinin, her gün iş kazalarında ölen iş cinayetlerinde ölen işçinin çığlığı vardır. Türkiye ucuz ölümler ülkesi olmuştur. Devleti yönetenlerin kendi ihtiraslarına, kendi egolarını tatmin etmek için yaptığı masraflara pek çok insanın hayatının kurtulması mümkündür” ifadelerini kullandı.
İç Güvenlik Paketi’ne değinen Gök, “Meclisimizin bir aylık çalışma mesaisi kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimlerinden sonra Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığı’nda iktidarda bu yasaları ertesi gün demokratik ve insan haklarına yakışır şekilde yasal sistemimizden çıkartacak, demokrasi ve insan haklarını gerçekleştirecek. Ne olur yasa iki ay daha beklese? Seçimin güvenliğini tehlikeye atacak, seçimleri vali, kolluk güçleriyle sopa altında gerçekleştireceği düzeni yaratmak istiyor. Sandıkların güvenliğini bertaraf edecek çalışma içinde” şeklinde konuştu.
İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak iktidar partisiyle görüşme olup olmadığına dair soruya Gök, “Resmi olarak bize ulaşan talep olmamıştır. Bu tür taleplerin bize resim olarak ulaşması gerekir, Bizim kabul edebileceğimiz anlamda davet olmamıştır” ’dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Başbakan Davutoğlu’nun ABD’yi ziyaretinden haberi olmadığı iddiasına ise Gök,” Türkiye’nin ne kadar itibar kaybettiğinin göstergesidir” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.