Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Gök: “Çıkacak Bir İstihbarat Olmamasını Dilerim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Anıtkabir’e IŞİD tehdidi iddiaları ile ilgili olarak, “İstihbaratta ciddi zafiyet vardır. Bizim isteğimiz Türkiye’nin bozulmuş olan kurumlar arasındaki dengenin sağlanması. Çıkacak...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Anıtkabir’e IŞİD tehdidi iddiaları ile ilgili olarak, “İstihbaratta ciddi zafiyet vardır. Bizim isteğimiz Türkiye’nin bozulmuş olan kurumlar arasındaki dengenin sağlanması. Çıkacak bir istihbarat olmamasını dilerim. Çünkü 19 Mayıs yüz binlerin Anıtkabir’de bulunacağı bir gündür” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na tepkilerine yönelik olarak, “Cumhurbaşkanı Anayasa’nın dışına çıkmaya devam ederek özellikle Genel Başkanımızı hedef alan seviyesiz, mesnetsiz, haddini aşan konuşmalara devam ediyor. Bu Cumhurbaşkanı devletin sağladığı olanaklarla, parasıyla, puluyla düzenlediği toplantılarda ana muhalefet liderine her gün söz söyleme cüretini buluyor. Bu Cumhurbaşkanı çığrından çıkmıştır. Bulunduğu makamı rencide eder konuma getirdi. Mahalle ağzıyla konuşan, bağırmayı marifet sayan bir ses tonuyla bu Cumhurbaşkanı Türkiye’yi çok tehlikeli bir kutuplaşmanın içine sokmaktadır. Bu Cumhurbaşkanı ettiği yemini çiğneyen bir Cumhurbaşkanı’dır. ‘Başkan olacağım, başkan olacağım’ diye her yerde bağırıyor. Siyasetin konusu Cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı partisiyle bağı kesilen birisidir. Ama bu Cumhurbaşkanı ana muhalefet partisine laf yetiştirmekte ve avaz avaz bağırarak Türkiye’de kutuplaşmanın adresi olmuştur” ifadelerini kullandı.
Gök şunları kaydetti:
“Eğer Hakkari’deki helikopterimizin düşürülmesi doğruysa nasıl oluyor. Bu vahim bir iddia. Cumhurbaşkanı hala Türkiye güllük gülistanlık havasında. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ’bak bu senin başkanlık sevdan Türkiye yi çatışmaya götürür, Türkiye ile oynama’ dediğinde vay CHP, vay CHP öyle CHP böyle. Evet CHP sana sorumluluğunu hatırlatıyor. O koltukta oturuyorsan Mustafa Kemal Atatürk ve CHP sayesinde oturuyorsun. Bunu unutma. Bunu unutma Sayın Cumhurbaşkanı. Esas sen haddini bileceksin.”
Dokunulmazlık oylaması konusunda ise Gök, “AKP bizlerle herhangi bir temasa girmemişlerdir. Bu ne anlama geliyor. AKP’nin siyasi etikten yoksun olduğu şu saat itibariyle devam ettiğini gösteriyor. Bu hafta sonu CHP olarak 20 Mayıs tarihi itibariyle bir ay kadar önce AKP Grup Başkanvekilleriyle görüşerek kararlaştırdık. Bizim Antalya’da üç gün sürecek çalışma toplantımız bu şekilde belirlenmiştir. Otelin ücreti ödenmiştir, uçakların biletlerinin çoğunun alındığı bir ortamda AKP Grup Başkanvekilleri kendilerinin sebep oldukları bir olayın tepkisi olarak 20 Mayıs’ta ikinci turun yapılacağını ilan etmişlerdir. Ahlaklıysanız, erdemliyseniz, sözünüzün eriyseniz CHP’ye verdiğiniz bu sözü tutarsınız. Siyasette bir çürümüşlüğe yol açacak mısınız açmayacak mısınız görmek için önümüzde yarına kadar süre var. Böyle bir tablo siyaseten ahlaksızlıktır” şeklinde konuştu.
Dokunulmazlıklar için Anayasa değişikliğine gerek olmadığını savunan Gök, “Terörle ilgili konularda hiç de Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmayan maddeler vardır. Hiç de Anayasa değişikliğine gerek duyulmadan 139 sayısıyla böyle bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak mümkündür. 139 kişiyle Meclis’ten karar almak mümkündür. Daha neyi arıyorsun? Nedir senin gizli planın? AKP her konuda olduğu gibi dokunulmazlıklar konusunda da samimi değildir” diye konuştu.
Anıtkabir’e IŞİD tehdidi iddiaları ile ilgili olarak Gök şunları söyledi:
“İstihbaratta ciddi zafiyet vardır. Bizim isteğimiz Türkiye’nin bozulmuş olan kurumlar arasındaki dengenin sağlanması. Çıkacak bir istihbarat olmamasını dilerim. Çünkü 19 Mayıs yüz binlerin Anıtkabir’de bulunacağı bir gündür.”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikahında şahitlik yapmasına ilişkin olarak Gök, “Türkiye’nin şehitlerine ağladığı bir gün. Bu düğün de çok konuşuluyor. Türkiye’nin her yerinde cenazelerin kaldırıldığı bir ortamda, şehitlerin geldiği başka zamanlarda milli bayramların, resepsiyonların iptal edildiği bir süreçten geçiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun barıştığı iddialarına ilişkin olarak ise Gök, “TOBB, Türkiye’nin en örgütlü kurumlarından birisidir. Orada Genel Başkanımızın sitem dolu konuşmasına TOBB Başkanı’nın yanıtı uygun olmamıştır ama bu demek değildir ki TOBB ile aramızda ilahiyane sıkıntı olacaktır. Kurumlar arasında, partiler arasında hiçbir zaman küskünlük sürmez” şeklinde konuştu.
Bir televizyon kanalının CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun terörist cenazesine katıldığı iddialarına ilişkin olarak Gök, “Bunların hepsi Melih Gökçek’in provokasyonlarıdır. CHP’de kimse terörist cenazesine katılmamıştır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.