Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Gök: “Böyle Bir Provokasyonu Kabul Edemeyiz”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılmasıyla ilgili olarak, “Devletin Başbakanının önünde, İçişleri Bakanının önünde, devletin resmi polisleri Genel Başkanımızın önüne...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılmasıyla ilgili olarak, “Devletin Başbakanının önünde, İçişleri Bakanının önünde, devletin resmi polisleri Genel Başkanımızın önüne mermi atıyorlar. Böyle bir provokasyonu kabul edemeyiz, şehitlerimize yapılan bu saygısızlığı kabul edemeyiz” dedi.
Gök, TBMM Genel Kurulu’nda bugün İstanbul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılmasına tepki gösterdi. İstanbul’da ve Mardin Midyat’ta meydana gelen saldırılarda şehit düşen polislere ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini belirten Gök, iktidar döneminde Türkiye’nin ayrışmaya, kutuplaşmaya gittiğini öne sürdü. Gök, “Ankara ve Türkiye’nin birçok yerinde bütün şehit cenazelerine katılan Genel Başkanımızın bu bilinen durumu göz önüne alındığında her gittiği şehit cenazesinde provokasyon yapılmak için bizzat devlet eliyle provokasyon yapılıyor. Bugün İstanbul’da Genel Başkanımızın geldiği sırada polisler tarafından önüne mermi atılıyor değerli arkadaşlarım. Bu nasıl bir anlayıştır? Devletin Başbakanının önünde, İçişleri Bakanının önünde, devletin resmi polisleri Genel Başkanımızın önüne mermi atıyorlar. Böyle bir provokasyonu kabul edemeyiz. Şehitlerimize yapılan bu saygısızlığı kabul edemeyiz” ifadesini kullandı.
Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İçişleri Bakanının bu aymazlığını, Başbakanın bu aymazlığını kabul edemeyiz. Yazıktır, günahtır, şehitlerimize yazıktır, günahtır; onların ailelerine günahtır. Devlet eliyle bugün bir provokasyon yapılmıştır İstanbul’da, lanetliyor ve kınıyoruz ve polisler tarafından yapılmıştır. Ne hakla, ne için? Başbakanın önünde, İçişleri Bakanının önünde kim bundan cüret alıyor, kim Genel Başkanımızın önüne mermi atacak cüreti bulabiliyor, ne hakla.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.