Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Altay’dan ’Terör Açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "Terör stadyum boşaltıyor, terör sokakları boşaltıyor ve bizden alışmamız isteniyor, toplumun buna alışması isteniyor. Türkiye buna alışmayacaktır. Türkiye Bağdat, Beyrut olmamalı,...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "Terör stadyum boşaltıyor, terör sokakları boşaltıyor ve bizden alışmamız isteniyor, toplumun buna alışması isteniyor. Türkiye buna alışmayacaktır. Türkiye Bağdat, Beyrut olmamalı, olmayacak. Türkiye Irak ve Lübnan olmamalı, olmayacak" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Nevruz Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Altay, Türkiye’nin zor sınavdan geçtiğini belirtti. Herkesin sokağa çıkmaya tereddüt eder hale geldiğini ifade eden Altay, "Terör, derbi maçlarındaki stadyumların boşaltılarak, son anda maçların tehir edilmesi noktasına gelecek kadar güçlenmiş görünüyor" dedi.
Altay konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:
"Üzücü ve hazin olan şudur, hükümet yetkilileri vatandaşlara, ’Büyük sınavdan geçtik, başarılı bir sınav veriyoruz, herkes sokağa rahatça çıksın’ derken, bir yandan maçların son anda Sayın Cumhurbaşkanı’nın kişisel inisiyatifiyle tatil edilmesi Türkiye’nin nasıl bir yönetim acziyeti içinde olduğunun açık bir göstergesidir. Terör stadyum boşaltıyor, terör sokakları boşaltıyor ve bizden alışmamız isteniyor, toplumun buna alışması isteniyor. Türkiye buna alışmayacaktır. Türkiye; Bağdat, Beyrut olmamalı, olmayacak. Türkiye, Irak ve Lübnan olmamalı, olmayacak."
Altay, dokunulmazlık konusunda AK Parti’nin hamlesinin garip ve çelişkili olduğunu iddia ederek, "Anayasaya öyle bir madde eklenmesi arzu ediliyor ki anayasanın 10’uncu maddesini alt üst etsin. Anayasaya geçici bir madde ekleyeceği diyoruz; TBMM iç tüzüğünün 131, 132, 133 ve 134’üncü maddelerini yok hükmünde saysın. İpe un seren biz değiliz. İpe un seren birini arıyorlarsa AKP kendilerinin üst yöneticilerinin aynaya bakmasını tavsiye ederiz. Sayın Cumhurbaşkanı ’dokunulmazlık dosyaları meclisin tozlu raflarında kaldı tozlandı’ diyor. Bunlar gene tozlanmış. Eğer ipe un seren arıyorsanız önce kendinize bakın. 2002 seçimlerinden bugüne anayasanın 83’üncü maddesindeki dokunulmazlığın kürsü dokunulmazlığı olarak sınırlandırılmasını söyledik. Kaldıralım, itirazımız yok. Ama kanunların çiğnenmeyeceği yer TBMM’dir. Böyle absürd bir kanun çıkararak neye hizmet ediyorsunuz, kimi korumayı kime şirin görünmeyi hedefliyorsunuz, çıkın açık açık millete söyleyebilmeniz lazım. 506 ya da 522 dosya mecliste. Peki Başbakanlıkta kaç tane bekliyor bunu bilen var mı? Kimi AKP yetkilileriyle ilgili dosya sayısıyla ilgili bize kim namuslu ve dürüst bir bilgi verecek? Bu konuda büyük bir kuşku var. Gelin en kötü şöyle yapalım. UYAP sistemi var şimdi. UYAP ağına girmiş dosyaların tümü diyelim. Niye Başbakanlığı ayırıyorsunuz. Bu da ne kadar samimiyetsiz olduklarının açık bir ifadesidir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.