Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Sekreteri Böke’ye İnce’den cevap

İKTİDARA GELMELERİ DURUMUNDA BİRÇOK ÖZEL ŞİRKETE KAMU OLARAK EL KOYACAKLARIN SÖYLEYEN CHP GENEL SEKRETERİ SELİN SAYEK BÖKE, CHP’Lİ MUHARREM İNCE’DEN CEVAP GELDİ.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Sekreteri Böke’ye İnce’den cevap

İktidara gelmeleri durumunda birçok özel şirkete kamu olarak el koyacakların söyleyen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’ye CHP’li Muharrem İnce’den cevap geldi. İnce, “Bu yargının işidir. Siyasetçinin işi değildir” dedi.

CHP’li Muharrem İnce, başlattığı 1000 günde Memleket Hareketi gezileri kapsamında memleketi Yalova’ya geldi. Bu kapsamda Yalova’da gençlerle sohbet eden ve fotoğraf çekilip sorularını yanıtlayan İnce, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin şirketlere yönelik sözlerine de cevap verdi. İlkesel olarak bu sözleri doğru bulmadığını belirten İnce, “Ben konuya ilkesel bakarım. Bir kişinin ne söylediği önemli değildir. Bunu söyleyen bizim arkadaşımız dahi olsa bunu da ilkesel olarak doğru bulmuyorum. Siyasetçi kendisini yargının yerine koymamalıdır. Siyasetçi gücü ele geçirdiğinde kendisini yargının yerine koyarsa o halde bizim karşı çıktığımız şeye ters düşeriz. Siyasetçinin yapması gereken asıl şey, yasal ve anayasal düzenlemelerle bağımsız bir yargı yapısının oluşmasını sağlamaktır. Bu yargının işidir. Siyasetçinin işi değildir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.