Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Bakan Ramazanoğlu Hakkındaki Sözleri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile AK Partili milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerini değerlendirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile AK Partili milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerini değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerini değerlendiren AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, "Hekim, milletvekili olarak bir annelere, kadına, bakana böyle bir söz söyleyen Genel Başkan ile aynı parlamentoda bulunmaktan hicap duyuyorum. Maksadı ne olursa olsun ki, bununla ilgili olarak sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Ben Kılıçdaroğlu’nu şiddetle kınıyorum ve halkımızın ferasetine bırakıyorum. Gerçekten çok talihsiz bir açıklama, bütün kadınlarımızı, bütün insanları rencide eden bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise, "AK Parti hükümetleri olarak her zaman bugüne kadar önce ahlakı ilke edindik. Hiçbir zaman bir siyasi partinin milletvekiline, parti yöneticisine, kadına karşı böyle bir tavır, duruş içerisinde olmadık. Asla da olunmaması gerektiğine inandık. Bu bağlamda istikrarlı bir duruş sergiledik. Bugün ana muhalefet partisinin Genel Başkanı’nın istikrar içerisinde sürekli olarak kadına karşı bu tür taciz ve şiddet eylemlerini uygulayageldiğini görüyoruz. Daha evvel de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın rahmetli annelerine, kadın milletvekillerimize, başörtülü milletvekillerimize karşı bu tür saldırı ve taciz içerisinde olageldikleri hukuk ve siyaset çerçevesinde hesap sorduk ve milletimiz hesap sordu" diye konuştu.
Özkan, şunları kaydetti:
"Yapılması gereken kaset skandalıyla gelen, gayrimeşru şekilde genel başkanlık koltuğuna oturan, bugüne kadar ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne milletine katkısı olan bu Genel Başkanın bu seviyesiz sözleri sebebiyle özür dileyerek istifa etmesidir. Milletimiz nezdinde Cumhuriyet Halk Partisi adına bu Genel Başkanın en hayırlı, en doğru davranış biçimi budur."
“BİZDE BU SÖZLERİN İFADESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin tepki doğurduğunu söyleyerek, "Bizde bu sözlerin ifadesini doğru bulmuyoruz. Hangi sözün kime karşı nerede, ne zaman söylenebileceği hususu bir tartı meselesidir, özen gösterilmelidir. Bu konuda farklı bir algı oluşmasına yol açmış bu açıklama karşısında gerekli düzeltmelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Siyasetçilerin kullandığı sözleri dikkatli kullanması gerektiğini ifade eden Vural, "Bu konuda karşı tarafın şahsiyetini haleldar edecek ve o noktaya çekilebilecek mahiyet arz etmemesi lazım. Bu sözlerin karşılıklı olarak ağırlıklarının olması lazım. Bu bakımdan bu ifadeler kantarın topuzunun kaçtığı şeklindedir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.