Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yarın İzmir’de ön seçime girecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimi için İzmir 2. bölgeden aday adayı olmuş ve ön seçime girme kararı almıştı. Kılıçdaroğlu'nun da yarışacağı ön seçim yarın yapılacak. Ön seçimde 30 ilçeden gelecek...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimi için İzmir 2. bölgeden aday adayı olmuş ve ön seçime girme kararı almıştı. Kılıçdaroğlu'nun da yarışacağı ön seçim yarın yapılacak. Ön seçimde 30 ilçeden gelecek bilgilerin hızlı bir şekilde toplanarak aktarılması amacıyla parti il merkezinde seçim izleme merkezi kuruldu.

CHP İl Örgütü, İzmir’de 20 yıl sonra yapılacak olan ön seçime kilitlendi. Yarın yapılacak ön seçimde 1. bölgede 74, 2. bölgede ise 81 aday adayı yarışacak. Kılıçdaroğlu da 2. bölgeden 57 sıra numarasıyla ön seçime girecek.

129 BİN PARTİLİ ÖN SEÇİME KATILACAK

CHP’nin İzmir’de 29 Mart 2015 günü yapacağı ön seçimde 129 bin 107 parti üyesi, 26 milletvekili adayından 20’sini belirleyecek. Partililer, 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanacak. Adaylar, pazar günü okul bahçelerinde broşür ve el ilanı dağıtabilecek. Oylama, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Parti üyeleri, ön seçim seçmen kartı ya da kimlik numarasının yazılı olduğu bir belgeyle oy verebilecek. Üyeler, kendilerine verilen pusulada milletvekili aday adaylarından en az 5, en çok 10 kişinin adını işaretleyecek.

Ön seçimde herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmak istemeyen CHP İzmir İl Yönetimi’ne, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Veli Özdemir de destek verdi. Ön seçimden günler önce İzmir’e gelen Özdemir ve Bingöl, parti teşkilatlarıyla görüşmeler yaptı.

SOSYAL MEDYADA MESAJ ATMIŞTI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’de ön seçime girme kararından sonra 19 Mart’ta Twitter hesabından bir açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde, demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için girdiğim ön seçimin Türkiye'ye örnek olmasını dilerim.” ifadelerine yer vermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.