Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantepli İş Adamlarıyla Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları Genel...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ, eski Milletvekilleri Ali Serindağ ve Akif Ekici ile beraber Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) geldi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, daha sonra sanayici ve işadamlarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer ve Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Özpolat katıldı.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, toplantı sırasında, şehrin ekonomisi, sanayisinin gelişimi, ihracatı ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Türkiye ekonomisine yön veren şehirler arasında Gaziantep’in ilk sıralarda yer aldığını belirten Konukoğlu, Ocak-Ağustos 2015 döneminde 4 milyar 74 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını ve ihracatlarının yüzde 95,6’lık kısmını imalat sanayi ürünlerinin oluşturduğunu, Türkiye’nin en büyüğü olan organize sanayi bölgesinde 850 firmanın faaliyet gösterdiğini, artışta olan sigortalı çalışan sayılarının 272 bin 660 kişiye ulaştığını anlattı.
Gaziantep’in 2023 yılı hedeflerinden bahseden Konukoğlu, Oda’nın öncülüğünde yürütülen ‘’Polateli - Şahinbey OSB’’, ‘’Hassa-Dörtyol Tüneli’’, ‘’Havaalanı Islah OSB’’ projeleriyle ilgili gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, Sanayi Odası’ndan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.