Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Ellerim De Temiz, Gönlüm De Temiz, Kalbim De Temiz”

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle tokalaşmamasına ilişkin soru üzerine bunun çok önemsenecek bir konu olmadığını belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle tokalaşmamasına ilişkin soru üzerine bunun çok önemsenecek bir konu olmadığını belirterek, “Bu topraklarda bize kin tutmamamız gerektiğini söylediler. Kinin insana özgü bir olay olmadığını bize öğrettiler. Ben o gelenekten geliyorum, o inançtan geliyorum. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danışmanı Fatih Gürsul’un babası Veysi Gürsul’un Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıl dönümünde kameralara Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmama görüntüleriniz yansıdı. Hem bu konudaki görüşleriniz hem de Anayasa Mahkeme Başkanı’nın konuşmasıyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim?" sözleri üzerine şöyle cevap verdi:
"Sayın başkanın güzel bir konuşması oldu. Erdemden bahsetti, ahlaktan söz etti, hukukun üstünlüğünden söz etti, yargıçların, yargının bağımsız ve tarafsızlığından söz etti. Özellikle politikacıların yapılan konuşmadan ders almaları gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın el sıkmama konusu çok önemsenecek bir konu değil. Şöyle bakıyorum ben, bu topraklar Mevlana’yı yetiştirdi, Hacı Bektaşi Veli’yi yetiştirdi, Yunus Emre’yi yetiştirdi. Bu topraklarda bize kin tutmamamız gerektiğini söylediler. Kinin insana özgü bir olay olmadığını bize öğrettiler. Ben o gelenekten geliyorum, o inançtan geliyorum. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz. Kin, başkaları yüreğinde besliyorsa onu herhalde insan yerine koymamak lazım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.