Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri’ne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri’ne katıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Antalya Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri’ne katıldı. Döşemealtı...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri’ne katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Antalya Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri’ne katıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç’i tebrik etmesinin ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Belediyelerimiz çalışıyor. Belediye başkanları arkadaşlarıma şunu söylüyorum; seçimlere girerken elbette bir partiden giriyorsunuz. Kazandıktan sonra kazandığınız belediyenin tüm yurttaşlarını kucaklayacaksınız. Hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Çünkü siz, artık o belediyenin başkanısınız. Kimin ne derdi olursa size gelecek ve hiçbir ayrım yapmadan o sorunu çözeceksiniz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışacak olan budur. Biz elbetteki çalışacağız, elbetteki üreteceğiz, elbetteki sorun çözeceğiz ama bunları yaparken adaletli yapmak zorundayız. Adalet çok önemli bir kavramdır. Herkese eşit davranmak çok önemlidir. Eğer siz insanların bir kısmını dışlar, ötekileştirir, ayırırsanız toplumu bölersiniz. Bugün yaşadığımız sorunların temelinde devlete liyakat sorunu olmasıdır. Liyakat sisteminin çökmesidir. İşi ehline vereceğiz. O işi en iyi yapan kimse ona teslim edeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek devlet gerçek anlamda hepimizin olur. En büyük arzumuz da budur” dedi.
“Başkanımız olağanüstü başarılara imza atıyor”
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’ten övgü ile bahseden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Genç bir belediye başkanımız var. Çalışkan bir belediye başkanımız var. Kendisini yakından izliyorum. Olağanüstü başarılara imza atıyor. Bu dönem onun birinci dönemidir. Umuyorum ve diliyorum ki bundan sonra yaptığı projeleri devam ettirerek, Döşemealtı’nı Antalya’nın göz kamaştırıcı bir ilçesi haline getireceğine inanıyorum. Döşemealtı yeni gelişen bir ilçe ve olağanüstü bir güzelliği var. O doğayı koruyarak Döşemealtı’nı bölgenin yıldızı haline getirmek mümkün. Belediye başkanımız bu inançla yola çıktı, bu inançla çaba harcıyor. Gençlik merkezlerini kurması, gençleri bir anlamda sosyal hayatın içine katması, onları kötü alışkanlıklardan kurtarması, ’birlikte bir şeyler yapabiliriz, farklı siyasi düşüncelerimiz olsa bile birlikte çok güzel şeyler üretebiliriz’ diyerek gençleri kurtarması olağanüstü güzel bir durumdur. O açıdan sayın belediye başkanımızı yürekten kutluyorum. Her belediye başkanımızın anlatacağı çok güzel hikâyeleri var. En küçük belediyemizden tutun en büyük belediyemize kadar büyük başarılara imza atan belediyelerimiz var."
“Bizim bir özelliğimiz var; Türkiye’deki belediye uygulamalarındaki ilk projeler CHP tarafından çıkmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, "İlk halk ekmek fabrikası, ilk tercihli yol sistemi, ilk toplu konut projelerini CHP’li belediyeler yapmıştır. Şimdi ise arkadaşlarımız yeni projelerle bunları ileriye taşıyor. Göreceksiniz yakın bir gelecekte belediyelerimizin öncülüğünde güneç enerjisi ile çalışan kooperatiflerimiz olacaktır. Üstelik çevreye de hiç zararı olmayacaktır. Ayrıca muhtarlarımız bizim demokrasimizin temel taşlarıdır. Muhtarlık seçimleri demokrasinin en güzel şekilde tecelli ettiği seçimlerdir. Ne bir partiden ne de başka bir şeyden güç alırlar, doğrudan doğruya halkın karşına çıkıp, halkın tercihiyle seçilir. Muhtarlıkların güçlendirilmesi lazım, sorunlarının giderilmesi lazım. Bununla da ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.
“Bütün vatandaşlarımızı İzmir’e davet ediyorum”
Darbe girişimi ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı:
“Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi seviyoruz. Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak için, demokrasiye karşı saygınlığımızı göstermek için İstanbul Taksim’de bir mitingimiz olmuştur. İkinci mitingimizi İzmir’de yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı İzmir’e davet ediyorum. Hep birlikte güzel cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da bizim burada gösterdiğimiz duyarlılığın aynısını taşıyorlar, bundan hiç şüphemiz yok. Onlara CHP Genel Başkanı olarak selamlarımızı yolluyoruz.”
Etkinliği düzenleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç ise, “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptığı çalışmalarını paylaşması çok güzel bir projedir. Bu hafta sıra bizim belediyemizde. Döşemealtı Belediyesi olarak 2,5 yıllık süreçte yapmış olduğumuz çalışmalarımızı temellendireceğiz. Halkımız ve partililerimiz arasında kaynaşıyoruz. Bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz sırayla yaptığı çalışmalarını burada sergileyecek ve gerçekleştirecektir. Döşemealtı ile ilgili çok proje üretiyoruz. Antalya’nın şuan için en büyük merkez ilçesidir. Kentleşme sürecinde bulunan bir kentiz. Geleceğin Antalya’sının kurgulandığı bir belediyeyiz. Biz de onun bilinci içerisinde çağdaş ve modern bir kentleşme geliştirmesi içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
3 Ağustos tarihinde CHP Genel Merkezi’nde başlayan Antalya Döşemealtı Belediyesi Tanıtım Günleri 12 Ağustos’a kadar devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.