Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Konferansı yapmamızı engellemeye çalışıyorlar"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bazı siyasi grupların Ardahan’da yapmayı planladıkları yatırım konferansını engellemeye çalıştıklarını iddia etti. Yılmaz, "Kardeşim yatırımın CHP’si olur...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bazı siyasi grupların Ardahan’da yapmayı planladıkları yatırım konferansını engellemeye çalıştıklarını iddia etti. Yılmaz, "Kardeşim yatırımın CHP’si olur mu? Kim yaparsa yapsın. Kaldı ki CHP yapıyorsa takdir etmek lazım. CHP bir ecnebi partisi değil ki bu ülkenin partisi, bu ülkeyi kuran bir parti" dedi.
11-12 Temmuz’da çok büyük katılımlı bir yatırım konferansı düzenlemeyi hedeflediklerini söyleyen CHP Ardahan Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Toplantı için hazırlıklar tamamlandı ve Bakanlıklardan uzmanlar, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, yatırım yapmayı düşünen iş adamları, Gürcistan ve Azerbaycan’dan katılımcılar ve devlet bürokrasisi bu toplantıya katılacak" dedi.
Siyaseti kirleten en önemli kurum insanın bizzati kendisidir
Parti binasında partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Ardahan’a yapıcı bir şeyler yapmaya karar verdiklerini söyleyerek, "Siyasette yalanı dolanı, ahde vefasızlığı bir insanlık sorunu olduğunu düşünüyorum. Siyaseti kirleten en önemli kurum insanın bizzati kendisidir, eğer yapıcı davranmazsa. Biz Ardahan’ımıza yapıcı bir şeyler yapmaya karar verdik. Benim Ardahan halkına bir sözüm vardı. Muhalefette kalsam bile buraya Ardahan’la ilgili bir genel tarama yaparak, yatırım alanlarımızı ortaya çıkaracağımız bir yatırım konferansı yapmak istediğimizi söylemiştik. İkincisini Brüksel’de yapacağımız yatırım konferansına saygın Türk iş adamlarını davet ediyoruz. Yaklaşık 20’ye yakın seçkin profesör, 15 milletvekili, 5 genel başkan yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı dahil 10 belediye başkanı ve Azerbaycan ile Gürcistan’dan da konukların katılacağı geniş çaplı bir konferans olacak" diye konuştu.
"CHP bir ecnebi partisi değil"
Yılmaz, "Bizim dışımızdaki insanlar şöyle takdim ediyorlar? Ya bu CHP’nin konferansı, kardeşim yatırımın CHP’si olur mu; Kim yaparsa yapsın. Kaldı ki CHP yapıyorsa takdir etmek lazım. CHP bir ecnebi partisi değil ki bu ülkenin partisi, bu ülkeyi kuran bir parti. Yani CHP’yi böyle öcüleştirmek kimin haddine, kim yapabilir bunu, biz burada bu konferansı yapacağız. Bu dik durmak meselesidir. Bu konferans Ardahan’ın yüz akı olarak çıkacak. Biz burada uluslararası medya, ulusal medya, katılımcılar ve katılımcıların profili açısından bu konferansı organize ederek büyük bir sınav vereceğiz" dedi.
"Konferansı yapmamızı engellemeye çalışıyorlar"
Ardahan’da 11-12 Temmuzda yapılacak olan yatırım konferansının yapılmasını engellemeye çalışanların olduğunu ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Tarihlerinde sırtını devlete dayamış, oradan yardım alan, oradan destek alan insanların böyle bir sorunu yok. Ardahan’da fabrikalar var, büyük işletmeler var ve biz sanki bu fabrikaları kapatmak için bu konferansı yapıyoruz gibi algı operasyonu yaparak engellemeye çalışıyorlar. Biz buraya bir şeyler yapmak istiyoruz. 23 yıldır bir çivi bile çakılmamış bu memlekette benim halkıma bir sözüm var. Ben bu konferansı yapacağım ve bunun arkasında durmayan insanları da afişe edeceğim. Bu konferans burada yapılacak, bu kararlılık benim kararlılığım. Buraya insanlar emek verdi. Binlerce insan çalıştı. İcra kadrosu oluşturduk ve herkes yan duruyor. Niye yan duruyorsunuz; biz buraya fabrikaları kapatmaya mı geliyoruz? Buraya zarar vermeye mi geliyoruz? Yani Alman ve Fransızlar burada konferans yapsa bu bürokratlar oraya gitmeyecekler mi? Cumhuriyet Halk Partisi olduğu için mi gitmiyor bunlar?" ifadelerini kaydetti.
"Buradan söylüyorum, bu konferansa gelmek isteyenler, katılmak isteyenlerin başımızın üzerinde yeri var" diyen Yılmaz, "Bunun siyasetle bir alakası yok, bunun partiyle bir alakası yok. Biz konferansta siyasi bir bayrak asmayacağız. Kimsenin hesabı içerisine girmiş değiliz. Kim gelmek istiyorsa buyursun gelsin, konuşma yapsın ve etkinliği şenlendirsin. Ama engel olmak isteyenleri de afişe edeceğiz. Kimse bana siyaseti ve diplomasiyi öğretmeye kalkışmasın. Ben bunların göbeğinden geçerek geliyorum. İnsanı nasıl yıpratacağımı ben de bilirim. Onun için herkes adam gibi Ardahan’daki insanların arkasında durması gerekiyor. Bunun benimle ne alakası var? Benim fabrikam yok, ben aç geldim aç gidiyorum zaten. Kendime ait ne param var ne pulum var" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.