Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AP’nin kararını değerlendirdi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Parlamentosu’nun kararına ilişkin, "Biz de ana muhalefet partisi olarak bu kararın Türkiye’ye yaptırıma dönüşmemesi, müzakerelerin geçici de olsa askıya alınmasına...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Parlamentosu’nun kararına ilişkin, "Biz de ana muhalefet partisi olarak bu kararın Türkiye’ye yaptırıma dönüşmemesi, müzakerelerin geçici de olsa askıya alınmasına dönüşmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. Yılmaz, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili ise "ÖSO önde ama sizin orada bir hava savunma sisteminiz yok. Size dönük bir uçağı düşüremiyor, engelleyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Avrupa Parlamentosu kararını değerlendirdi. Yılmaz, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin üyeliğine ezelden beri karşı olan marjinal çevrelerin İslamofobik, anti Türk ve ırkçı yaklaşımların, OHAL uygulamalarındaki çarpıklıklardan güç aldığını kaydetti.
Yılmaz, "Biz de ana muhalefet partisi olarak bu kararın Türkiye’ye yaptırıma dönüşmemesi, müzakerelerin geçici de olsa askıya alınmasına dönüşmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çok kabadayı yaklaşımlar oluyor. Çok üst perdeden konuşuluyor. Bunun maliyetini bu konuşan zatı muhteremler değil, 80 milyon Türkiye halkı ödeyecek. Böyle bir dönemde her tarafla kavga etmek yerine her tarafla barışmalıyız. ’Sınır kapılarını açarız mültecileri Avrupa’ya göndeririz’ şeklindeki yaklaşımlar, tehdit politikasıdır ve hiç doğru anlaşılmaz. Bunu yapmak istiyorsanız bu böyle yapılmaz" ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Fırat Kalkanı Harekatı konusunda ise "Fırat Kalkanı Harekatı başladığında DEAŞ’ın temizlenmesi ve PYD’nin kurmak istediği koridorun engellenmesi için operasyonu destekledik. Sınırdan 28 kilometre içeride sizin birlikleriniz var. ÖSO önde ama sizin orada bir hava savunma sisteminiz yok. Size dönük bir uçağı düşüremiyor, engelleyemiyorsunuz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.