Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Gündemi Değerlenndirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran:
Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen bazı etkinliklere katılmak için ilçeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran "1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesine baktığımızda Ermeni Tehciri ile ilgili hiçbir şekilde soykırımı kabul ettirecek, soykırıma uyan tanımlar, maddeler bulunmamaktadır" dedi.
Edremit İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemi değerlendiren Cankurtaran, “Almanya için bu alınmış çok hayal kırıcı ve çok gaf içeren bir hatadır diyeceğiz. Zira 1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesine baktığımızda Ermeni Tehciri ile ilgili hiçbir şekilde soykırımı kabul ettirecek, soykırıma uyan tanımlar, maddeler bulunmamaktadır” dedi.
Cankurtaran, Türkiye’nin konu karşısında tek ses olduğunu ifade ederek “Ben burada uzun uzun soykırım tanımını yapmak istemiyorum ama referans 1948 Birleşmiş Milletler Soykırımı Bildirimidir. Türkiye’deki olay asla soykırıma uymamaktadır. Almanya bunu bir takım konularda pazarlık yapmak ya da kendisini geçmişteki yüz karasında kendisine ortak çıkarmak amacıyla yapmış olabilir. Çok üzücüdür. Hakikaten kınanacak bir durumdur. Oradaki Türk vatandaşlarımızın da hassasiyetlerinin göze alınması gerektiğini düşünüyorduk. Fakat, bu hassasiyetler göze alınmamış, Türkiye’nin itibarı burada maalesef burada bir kez daha zedelenmiştir. Burada hem Alman hükümetine, hem dünya hükümetlerine tekrar tüm Türkiye olarak söylüyoruz. Tek ses olarak söylüyoruz. Yanlış karardır. Ayrıca uluslararası sözleşmeler ışığında da siyasi jargon olarak da yanlış değerlendirilmiş, hükmedilmiş bir karardır” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ayrıca gündemdeki konular ve zeytincilerin sorunları hakkında da açıklamalar yaptı. Cankurtaran, “Minimum 15 litre bir kişinin zeytinyağı tüketiminin Türkiye’de bir litreye düşmüş olmasının en büyük sebebi, üreten ülke olduğumuz halde, fiyatların yüksekliği. Neden fiyatlar yüksek? Çünkü girdi fiyatları çok yüksek. Üreticinin maliyeti çok yüksek. Hükümet şu anda zeytinyağının fiyatını düşürmek için bir ülkede hükümetin yapabileceği en kötü yöntemi bularak, yeni bir formül geliştirerek, ithalatı serbest bırakarak, zeytin konusuna çözüm bulmayı düşünüyor. Buna kuşlar bile güler” dedi.
Cankurtaran, ithalat ile değil girdi maliyetlerinin düşürülmesi yoluyla sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.