Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Gündemi Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara’da 5 ayda 3 bombalı eylemin gerçekleşmesi sonucu 170’den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Ankara artık en güvensiz başkentlerden biri. Buna da hükümetin yanlış dış...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara’da 5 ayda 3 bombalı eylemin gerçekleşmesi sonucu 170’den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Ankara artık en güvensiz başkentlerden biri. Buna da hükümetin yanlış dış politikaları sebep olmuştur” dedi.
CHP Malatya İl binasında Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısına değinen Ağbaba, başkentte gerçekleştirilen 3 ayrı bombalı eylemde 170’ten fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bundan da hükümetin dış politikaları neden olduğunu ileri sürdü.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili hodri meydanına da değinen Ağbaba, CHP olarak kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini ifade etti. TBMM’ye gelen fezlekelerin en fazla CHP’li vekiller için gönderildiğini söyleyen Ağbaba, “CHP milletvekillerinin fezlekelerinin hiçbirinin ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi suçlamalar yoktur. Benim hakkımda da fezleke hazırlanmıştır. Meclise gelen ilk makul şüphe iddiası da benim hakkımdadır. Bundan da gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun ‘CHP’nin teröre destek verdiği’ şeklindeki ifadelerine de tepki gösteren Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ferdi, terörü nereden gelirse gelsin kınamıştır. Bizim grubumuzda hiç kimse Öcalan’a övgüler dizmedi” diye konuştu.
Malatya’da kayısı ağaçlarının zirai dondan zarar görmesine de değinen Ağbaba, “Battalgazi ilçesinde eksi 9’a kadar sıcaklığın düştüğü görülüyor. Bu son yıllarda bu dönemde görülen en düşük sıcaklık değerleri diyebiliriz. Bölgeden görüştüğümüz kişiler, uzmanlar kayısının tamamına yakınının yandığını söylüyor. Maalesef insanlar tedirginler. Hasarın boyutu 1 haftaya kadar net olarak ortaya konacaktır” ifadelerini kullandı.
TARSİM aracılığıyla sigorta seçeneğinin bulunduğunu ancak birçok üreticinin buna gücünün yetmediğini dile getiren Ağbaba, “Mutlaka alan bazlı desteğin verilmesi gerekiyor. Don zararı konusunda devlet Malatyalıların yanında olmalıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.